Borovinić Bojović posjetila sajam knjiga u Podgorici: Pozvala građane da ulažu u obrazovanje

Ona je kako se navodi u saopštenju MZD preporučila knjige "Budenbrokovi" i "Čarobni brijeg" Tomasa Mana

3128 pregleda 8 komentar(a)
Borovinić Bohović na sajmu knjiga, Foto: Ministarstvo zdravlja
Borovinić Bohović na sajmu knjiga, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je sa porodicom je posjetila Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja (MZD).

U saopštenju se navodi da je "nakon što je sa djecom podržala supruga, filozofa i člana Udruženja književnika Crne Gore, čijom poezijom je otvoren jučerašnji program, posjetila štandove i tom prilikom odabrala štivo koje će se čitati u kući Bojovića". Ona je kako se dodaje u saopštenju preporučila knjige "Budenbrokovi" i "Čarobni brijeg" Tomasa Mana.

"Riječ je o spisatelju koji nas je sve upozorio da je jedini način na koji možemo unijeti smisao u život - posvetiti se ljubavi prema bližnjem, posvetiti se zajednici koja te okružuje. Vjerujem da je pravi čas da svi obnovimo ovo gradivo, zbog čega i sama iznova čitam Tomasa Mana", navela je Borovinić Bojović.

U saopštenju se navodi da je "ministarka pozvala sve građane da nezavisno od sajmova, uvjek ulažu u obrazovanje koje nužno ne počiva na broju pročitanih knjiga već na načinu na koji im pristupate".

Bonus video: