Kabinet predsjednika Crne Gore: Još jedan u nizu pokušaja diskreditacije Đukanovića i članova njegove porodice

"Javnosti radi, Kabinet Predsjednika je nedavno dobio pitanja Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara na koja je Predsjednik dao detaljne odgovore koji do kraja demantuju nestine što ih je plasirao Mans"

56654 pregleda 443 reakcija 125 komentar(a)
Foto: Zoran Đurić
Foto: Zoran Đurić

Najnovija predstava za javnost NVO MANS pod nazivom "Pandora papiri", samo je još jedan u nizu pokušaja diskreditacije Predsjednika Crne Gore i članova njegove porodice, na čemu MANS uzaludno radi godinama, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

MANS je večeras objavio da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o offshore poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja

"Javnosti radi, Kabinet Predsjednika je nedavno dobio pitanja Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara na koja je Predsjednik dao detaljne odgovore koji do kraja demantuju nestine što ih je plasirao Mans. On je kazao da je tokom 2012. godine, u vrijeme kada nije obavljao državne poslove, radio na uspostavljanju infrastrukture za otpočinjanje poslovnih aktivnosti zajedno sa sinom. U to vrijeme osnovao je Victoria Trust, koji, dok je on bio vlasnik, nije imao nikakvih poslovnih transakcija, nije otvorio niti jedan bankarski račun, jer jednostavno nikada nije ni aktiviran", navodi se u reagovanju Kabineta predsjednika Crne Gore.

Dodaju i da nakon što se Milo Đukanović te iste godine neplanirano vratio na funkciju premijera, da je cjelokupno vlasništvo nad Victoria Trustom prenio na sina Blaža Đukanovića.

"Dakle, radi tačnog informisanja javnosti, ponavljamo da je pomenuti Trust postojao samo na papiru, a sve što je objavio Mans, i njegova vlasnica Ćalović-Marković, najobičnije je zlonamjerno spinovanje, u koje su se, kao po dogovoru, odmah uključili premijer Krivokapić i njegov zamjenik Abazović. Uostalom, sve je lako provjerljivo, pa nadležnim organima nije teško da utvrde stvarno činjenično stanje u vezi zlonamjernih navoda Mansa", navodi se u reagovanju Kabineta predsjednika Crne Gore.

Bonus video: