Bar: Konačno popravljen put od Pečurica do Velikog Pijeska

"Izgradićemo sve neophodne puteve i učiniti Mrkojeviće još atraktivnijim za ulaganja u razvoj ruralnog turizma jer je ovaj ekološki očuvan prostor idealan za odmor savremenog čovjeka iz urbanih metropola", rekao je Muratović
375 pregleda 0 komentar(a)
Asim Andrić i Muharem Muratović, Foto: Radomir Petrić
Asim Andrić i Muharem Muratović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 09.11.2017. 13:09h

Povodom realizacije investicionih projekata u Mjesnoj zajednici Mrkojevići, Opštinski odbor DPS Bar je danas u Pečuricama održao konferenciju za medijena kojoj su govorili partijski koordinator za Mrkojeviće Asim Andrić i odbornik u SO Bar Muharem Muratović. Ističući da se sve investicije na ovom području sprovode “u skladu sa Akcionim planom 2016-2020”, Andrić je kazao da je u prethodnih mjesec dana okončano nekoliko projekata ukupne vrijednosti preko 150.000 eura.

"Asfaltiran je putni pravac Pečurice-Veliki Pijesak u dužini od skoro dva kilometra i širini pet i po metara, u ukupnoj vrijednosti oko 130.000 eura. Asfaltiran je i put od Velikog Pijeska ka naselju Biština i podignuti potporni zidovi u Žuđelovićima i Duškićima za oko 25.000 eura. Za 2018. su planirani rekonstrukcije puta Gorana-Utjeha, puta prema Pelinkovićima, lokalnih puteva na Velikom Pijesku i prema Veljem Selu, kao i rekonstrukcija elektromreže u Kovačevičima", kazao je Andrić.

Kao najznačajnije kapitalne projekte u Mrkojevićima on je istakao izgradnju vodovodne mreže za naselja Sveti Ivan, Veliki Pijesak i Utjehu, te rekonstrukciju putnog pravca Sveti Ivan-Kamenički most. Andrić je kazao da je Opština Bar od JP Regionalni vodovod (RV) dobila hidrotehničke uslove za priključak na RV u Zaljevu, što je osnova za donošenje odluke od opšteg interesa o urbanistilkim uslovima za izgradnju vodosnabdijevanja Svetog Ivana.

"To je bila pretpostavka za izradu projektne dokumentacije za tu vodovodnu mrežu, za što je već potpisan ugovor, i ona će biti gotova do kraja godine, a radove očekujemo ubrzo. Od RV smo tražili hidrotehničke uslove i za odvojak prema Velikom Pijesku. U toku je prekategorizacija puta Kamenički most-Sveti Ivan koji je sada lokalni. Opština Bar je finasirala izradu podloga puta, slijedi izrada projektne dokumentacije", rekao je Andrić.

Muratović je istakao da su popravka i proširenje puta od Pečurica do magistrale u funkciji stanovnika ovog dijela Mrkojevića, ali i turista i razvoja ruralnog turizma u ovoj mjesnoj zajednici. On je dodao da će u Mrkojevićima biti nastavljena gradnja i popravka putne mreže.

"Izgradićemo sve neophodne puteve i učiniti Mrkojeviće još atraktivnijim za ulaganja u razvoj ruralnog turizma jer je ovaj ekološki očuvan prostor idealan za odmor savremenog čovjeka iz urbanih metropola. Treba se već sada spremati za veliki broj ovakvih posjetilaca koji će tražiti mir i očuvanu prirodu", rekao je Muratović.

Bonus video: