Nikšić: Stazama zvjezdanog djetinstva

Dječiji savez Nikšića uručio je učenicima prvog razreda Osnovne škole „Olga Golović“ dobrodošlice, dok je 21 učenik specijalnog odjeljenja pomenute škole, dobio poklone. Biblioteci su poklonili četiri knjige na engleskom jeziku. Dobrodošlice će, tokom trajanja Dječije nedjelje, dobiti 760 prvačića sa teritorije opštine Nikšić

3123 pregleda 109 reakcija 0 komentar(a)
Učenici prvog razreda Osnovne škole "Olga Golović", Foto: Svetlana Mandić
Učenici prvog razreda Osnovne škole "Olga Golović", Foto: Svetlana Mandić

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, čiji je moto „Stazama zvjezdanog djetinjstva”, a koja se obilježava od 4. do 10. oktobra, Dječiji savez Nikšića uručio je učenicima prvog razreda Osnovne škole „Olga Golović“ dobrodošlice, dok je 21 učenik specijalnog odjeljenja pomenute škole, dobio poklone. Biblioteci su poklonili četiri knjige na engleskom jeziku. Dobrodošlice će, tokom trajanja Dječije nedjelje, dobiti 760 prvačića sa teritorije opštine Nikšić.

„Učenicima prvih razreda seoskih osnovnih škola, ‘Dobrislav Đedo Perunović’ iz Bogetića, ,Jovan Gnjatović' iz Vraćenovića, 'Rade Perović’ iz Velimlja i 'Dusan Djukanovic' sa Lukova, ukupno njih pet, uručili smo prigodne poklone, a poklone će dobiti i 23 mališana slabijeg materijalnog stanja“, kazala je sekretarka Dječijeg saveza Nikšić, Ratka Radunović.

Voće, slatkiše i igračke, ali i školski pribor, peškire i čarape, zahvaljujući učenicima OŠ „Ratko Žarić“ i Dječijeg saveza, tradicionalno će dobiti mališani koji se nalaze na dječijem odjeljenju Opšte bolnice. Ovu akciju Savez i OŠ ”Ratko Žarić” organizuju već 15 godina.

Za polaznike dječijeg kluba, njih 18, kojeg vodi Anđela Perošević, obezbijedili su po knjigu na engleskom jeziku, a do kraja školske godine, vjerujući u bolju epidemiološku situaciju, planirane su radionice o vršnjačkom nasilju, takmičenje likovnjaka, recitatora i literata, „Veče talenata“, svečanost ”U ime dječjeg osmijeha” povodom 20.novembra, Svjetskog dana djeteta, dok za kraj školske godine planiraju Smotru dječjeg stvaralaštva.

Štampanje dobrodošlica, ali i uručivanje poklona i knjiga, omogućili su „Lux“ taksi, humanitarna organizacija ”ADRA”iz Podgorice, privatna zdravstvena ustanova ”Mil Medika”, “UNIQA osiguranje i Kancelarija za prevenciju narkomanije

Bonus video: