Za master studije 1.031 kandidat, za specijalističke 405 prijavljenih

Upis kandidata na specijalističke završiće se zaključno sa 6. oktobrom, dok će upis kandidata na master studije završti zaključno sa 8. oktobrom

1273 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za upis na prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore (UCG), obima 120 ECTS kredita, 1.031 kandidat je predao prijavu, dok je, takođe za upis u 2021/22. godini, za specijalističke studije UCG prijave predalo 405 studenata.

Upis kandidata na specijalističke završiće se zaključno sa 6. oktobrom, dok će upis kandidata na master studije završti zaključno sa 8. oktobrom, saopšteno je iz UCG.

Za upis na master studijske programe, od 2. do 4. oktobra, organizovani su prijemni ispiti u skladu sa rasporedima organizacionih jedinica.

Kandidati su bili dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji su oglašeni konkursom, a koji je kao dodatni uslov za upis utvrđen Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom UCG i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija UCG.

Upis na master akademske i primijenjene studije se obavlja na konkurentskoj osnovi, u skladu sa rezultatima postignutim na osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita i prijemnom ispitu, nakon sprovedenog postupka rangiranja, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom UCG i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija UCG

Upis na specijalističke studije UCG bliže je uređen Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama, saopšteno je iz Univerziteta.

Bonus video: