Begović: Evropska omladinska kartica primjer kako se prepoznaju potrebe mladih

Kroz EYCA projekat, Uprava za sport i mlade jasnim i konkretnim djelima stavlja do znanja omladini da je u vrhu prioriteta ove državne institucije", kazao je v.d. direktor Uprave

1678 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava za sport i mlade
Sa sastanka, Foto: Uprava za sport i mlade

Evropska omladinska kartica je pravi primjer kako se prepoznaju potrebe mladih i aktivno radi na konstantnom unapređivanju njihovih uslova, ocijenio je vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović.

Begović je danas sa vršiteljkom dužnosti pomoćnice direktora Ksenijom Božović i samostalnom savjetnicom Vanjom Kontić ugostio Jugoslava Radovića, predsjednika NVO Centar za omladinsku edukaciju, sa kojom Uprava za sport i mlade, kako je saopšteno, već duži vremenski period ima uspješnu saradnju u vidu Evropske omladinske kartice.

Na sastanku je bilo riječi o nastavku saradnje, kao i o budućim planovima, koji mogu dodatno povećati dostupnost EYCA kartice crnogorskoj omladini, dodaju iz Uprave.

"Evropska omladinska kartica je pravi primjer kako se prepoznaju potrebe mladih i aktivno radi na konstantnom unapređivanju njihovih uslova. Kroz EYCA projekat, Uprava za sport i mlade jasnim i konkretnim djelima stavlja do znanja omladini da je u vrhu prioriteta ove državne institucije, te da ćemo kroz brojne ostale inicijative nastaviti da kontinuirano i marljivo radimo na poboljšanju kvaliteta života mladih u našoj državi", kazao je Begović.

Uprava za sport i mlade generalni je pokrovitelj EYCA kartice, benefit kartice za mlade od 13 do 29 godina, koja omogućava više od 200 popusta u Crnoj Gori i 70.000 u Evropi.

Bonus video: