Vučelić: Naslijedili smo nesposobno i nerazumno Tužilaštvo, u najkraćem roku izabrati TS

"Nerad Tužilaštva za posljedicu sada ima i jedan ugašeni mladi život. Političke elite decenijama obmanjuju građane stalnim obećanjima o boljem životu i vrijeme je da to zaustavimo", smatra Vučelić

10894 pregleda 471 reakcija 50 komentar(a)
Vučelić, Foto: Privatna arhiva
Vučelić, Foto: Privatna arhiva

Građani Crne Gore mogli su sinoć da se na javnom servisu uvjere kakvo nesposobno, neodgovorno i nerazumno Tužilaštvo smo naslijedili od bivše korumpirane vlasti, kazala je Maja Vučelić, članica Generalnog sekretarijata CIVIS-a.

"Portparol Osnovnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić rekao je da je državni tužilac donio u potpunosti pravilnu i zakonitu odluku povodom prijave iz avgusta ove godine. Riječ je o prijavi protiv osobe koja je, nakon takve reakcije, Tužilaštva očigledno dodatno osilila i na kraju ubila žrtvu, koja ga je prethodno prijavila", kazala je.

Vučelić navodi da su tužioci godinama burno reagovali, pritvarali i kažnjavali građane koji su na društvenim mrežama upućivali psovke ili uvrede političarima.

"Očigledno su tako dokazivali pokornost i poslušnost kontroverznim funkcionerima koji su im pomagali da budu izabrani. Nerad Tužilaštva za posljedicu sada ima i jedan ugašeni mladi život. Političke elite decenijama obmanjuju građane stalnim obećanjima o boljem životu i vrijeme je da to zaustavimo. Građani su nam dali povjerenje jer vjeruju da možemo izgraditi bolju budućnost svih nas", smatra Vučelić.

Ističe da je neophodno da se u najkraćem roku sazove sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će poslanici u sastav Tužilačkog savjeta izabrati najbolje, "jer su nam danas neophodni ljudi koji će brinuti o sigurnosti svih građana Crne Gore, a posebno o sigurnosti mladih i djece".

"Nemamo više vremena za odlaganje najvažnijih odluka, jer naša je obaveza da predvodimo borbu za prava i podršku ugroženima, odbranu ustavnog poretka i svih prava naših građana. Nemamo više vremena, jer je trideset godina DPS vlast gradila sistem koji odlikuju samovolja, neznanje, korupcija i agresija. Zbog toga, tužioci koji neće da rade u korist naroda i kojima građani nijesu na prvom mjestu, jednostavno moraju da odu i prepuste posao moralnim profesionalcima kojih u Crnoj Gori ima dovoljno. Oni su decenijama bili u zapećku. jer bivša vlast birala je samo poslušnike da bi sebe držala van dometa pravde, štiteći svoje privilegije i ogromno bogatstvo stečeno kroz pljačku i korupciju na najvišem nivou", zaključila je Vučelić.

Bonus video: