Bulatović: Čovjeku kao što je bio Veljko Vlahović ne bi smetalo dječje igralište

"Vjerujemo da će to biti lijep sadržaj, da će da ispunjava djetinjistvo naših najmlađih. Sa druge strane očekujem da će ovo biti prihvaćen sadržaj, koji svima služi"

3349 pregleda 44 reakcija 3 komentar(a)
Dječje igralište na Trgu Vukamna Kruščića, Foto: Dragana Šćepanović
Dječje igralište na Trgu Vukamna Kruščića, Foto: Dragana Šćepanović

Presijecanjem crvene vrpce, dječje igralište na Trgu Vukamna Kruščića danas je otvorio predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović. Postavljanje tog objekta, koji je, zvanično, privremni, na „gornjem trgu“ na kojem je i spomen obilježje Veljku Vlahoviću, minulih sedmica, izazvalo negodovanje nekih građana. Odabir lokacije za taj objekat oštro je kritikovao i predsjednik Skupštine opštine Milana Đukića.

Međutim, kako je Bulatović kazao, on se nada da će uskoro svi shvatiti da taj sadržaj ne kvari ambijent trga i da je lokacija dobro izabrana.

„Shvatamo koliko nam znače najmlađi, pa smo iz lokalne uprave radili na tome da imamo ovaj projekat i da ovdje imamo dječje igralište. Vjerujemo da će to biti lijep sadržaj, da će da ispunjava djetinjistvo naših najmlađih. Sa druge strane očekujem da će ovo biti prihvaćen sadržaj, koji svima služi. Imali smo i drugačijih mišljenja, ali očekujemo da će i ljudi, koji su smatrali da ovaj projekat nije dobar, shvatiti da igralište može biti ovdje. Vjerujemo da neće unazaditi ovaj lijepi ambijent, gdje imamo i spomenik Veljku Vlahoviću. Sigurni smo da da takav čovjek, kao što je bio Vlahović, ne bi imao ništa protiv da u blizini spomenika bude dječje igrallište“, rekao je Bulatović.

Kolašinci koji su negodovali zbog odabira lokacije za postavljanje plastičnog mobilijara, tvrde da takav objekat narušava arhitektonski sklad jednog od dva gradska trga. Takođe , kako su objasnili, i da je „neprimjereno da gomila plastike bude pored spomenika Veljku Vlahoviću“. Tvrdili su i da postoje bolje lokacije za takav sadržaj, ali i protestvovali što je 100 m2 granitnih kocki sa trga uklonjeno,a potom i izlivena betonska ploča na kojoj je mobilijar postavljen.

Novac iz budžeta za dječje igralište obezbijeđen je zahvaljujući amandmanu odbornika Demokrata. Za izdvajanje 10.000 eura iz opštinske kase za taj objekat glasali su svi odbornici. U obrazloženju amandmana nije pominjanja lokacija, ali, kako su ranije saopštili iz Opštine, Programom privremenih objekata, na „gornjem trgu “ je, još prije par godina, planirana lokacija za dječje igrallište.

Bonus video: