Galić: Krivokapić ima visok nivo antitijela, savjetovano mu je da primi vakcinu

"Savjeti su svima dati i premijeru kao i svim drugim građanima Crne Gore. Sve ono što pričamo za građane važi za sve"

42975 pregleda 480 reakcija 97 komentar(a)
Galić, Foto: Vlada Crne Gore
Galić, Foto: Vlada Crne Gore

Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZCG) Igor Galić danas je odgovarajući na pitanje kako komentariše što predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokiapić još nije vakcinisan, saopštio da vakcinacija nije obavezna ali da bi bilo dobro da javne ličnosti svojim primjerom daju podstrek.

"Vrlo je bitno da građani shvate da samo zbog svog zdravlja treba da se vakcinišu. Meni nije trebao primjer nikoga drugoga, već je to stvar zdravstvene kulture i shvatanja da na taj način možemo slobodno da se krećemo i da štitim porodicu i bližnje oko sebe", kazao je on na konferenciji za medije na kojoj su predstavljene nove epidemiološke mjere u borbi protiv koronavirusa.

Rekao je i da su radili test na antitijela Krivokapiću i da ima visok nivo antitijela.

Na pitanje da li je informisao Krivokapića da nakon tri mjeseca od infekcije treba da primi vakcinu, pošto je u njegovom slučaju prošlo 11 mjeseci i da li je taj visok nivo antitijela zaštita od infekcije, rekao da je dao savjet premijeru.

"Savjeti su svima dati i premijeru kao i svim drugim građanima Crne Gore. Sve ono što pričamo za građane važi za sve", kazao je on.

Bonus video: