Tivat: Do kraja godine asfaltiranje vrijedno 450.000 eura

"Tender za izbor izvođača će uskoro biti rapsisan i očekujemo da se svi ovi planirani poslovi na asfaltiranju završe do kraja godine”, kazao je Gredo

5771 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština Tivat
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština Tivat

Opština Tivat do kraja godine uložiće još najmanje 450.000 eura u asfaltiranje lokalnih saobraćajnica – obećali su čelnici Tivta istakavši da su se uslovi za to stekli zbog boljeg priliva novca u gradskiu kasu od očekivanog i predstojećeg rebalansa budžeta za 2021. koji je sa 16.945.200 eura, uvećava na 20.025.200 eura.

Prema riječima Slobodana Greda iz Direkcije za investicije Opštine Tivat, do kraja godine novim slojem asflata biće presvučeno dvadesetak ulica u gotovo svim djelovima opštine, među kojima i neke saobaćajnice koje već godinama nisu sanirane i na čije su loše stanje građani ukazivali duži period.

”Sa predstavnicima Uprave javnih radova Crne Gore dogovoreno je da ta Uprava učestvuje sa 100.000 eura, dok će Opština Tivat iz svog budžeta izdvojiti još 350 hiljada eura za ove poslove. Tender za izbor izvođača će uskoro biti rapsisan i očekujemo da se svi ovi planirani poslovi na asfaltiranju završe do kraja godine”, kazao je Gredo, dodajući da će se sanacija lokalnog puta za Gornju Lastvu koji je takođe u prilično lošem stanju i zahtijeva ozbiljnije ulaganje, planirati u budžetu Opštine za 2022. čija je izrada u toku.

Direkcija za investicije je u protekom mjesecu već odradila asfaltiranje više saobraćajnica po Tivtu u vrijednosti od oko 70.000 eura, a te poslove obavile je kompanija “Asfalt-beton gradnja” iz Podgorice.

Bonus video: