Otvorena UNESCO radionica o interpretativnom planiranju

"Rezultati radionice, osim za učesnike, značajni su i "nama koji ovdje živimo, upravljamo i nastojimo uskladiti očuvanje kulturne i prirodne baštine sa neminovnim razvojem našega grada"

2187 pregleda 0 komentar(a)
UNESCO radionica, Foto: Opština Kotor
UNESCO radionica, Foto: Opština Kotor

Regionalna pilot radionica o interpretativnom planiranju u mjestima svjetske baštine u Evropi u organizaciji UNESCO-a održava se u Kotoru od 10-15 oktobra.

Otvarajući radionicu, predsjednik Opštine Kotor, kako je saopšteno iz njegovog kabineta je, pozdravljajući prisutne, istakao zadovoljstvo što je Kotor u narednim danima domaćin ovakvog događaja na kome će eksperti iz Evrope i regiona razmjenjivati iskustva, znanja i primjenjivati ih upravo na kako dodaju objektima unutar gradskog jezgra UNESCO-vog grada Kotora.

Prema riječima Jokića, rezultati radionice, osim za učesnike, značajni su i "nama koji ovdje živimo, upravljamo i nastojimo uskladiti očuvanje kulturne i prirodne baštine sa neminovnim razvojem našega grada".

"To je obaveza svih nas i upravo ovakvi događaji koji na samom terenu, u srcu grada, okupljaju eksperte u oblasti očuvanja i razvoja objekata svjetske baštine, omogućavaju nam da u najboljloj mogućoj mjeri pronađemo najadekvatnije odgovore kako razvijati, a zaštititi grad" dodao je.

Kako se pojašnjava u saopštenju UNESCO radionica se organizuje u saradnji sa Crnogorskom nacionalnom komisijom za UNESCO i Opštinom Kotor.

Bonus video: