Borovinić Bojović uručila sertifikate ljekarima za zvanje primarijusa

"Ljekari, koji su dobili zvanje primarijus, ispunjavaju uslove u pogledu stručnih i naučnih radova koje su dostavili, u kojima su autori i koautori, a koji su prezentovani na stručnim i naučnim skupovima", kazala je Borovinić Bojović

2805 pregleda 50 reakcija 0 komentar(a)
Foto: MZD
Foto: MZD

Ministarka zdravlja Jelena Borovninić Bojović uručila je danas sertifikate o dodjeli zvanja primarijus, kao stručno i društveno priznanje za dostignuća i postignute rezultate u radu.

Zvanje Primarijus dobilo je šest doktora, dr Božidarka Rakočević, specijalista epidemiologije, dr Vineta Vuksanović, specijalista mikrobiologije sa parazitologijom, dr Sonja Nejkov, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, dr Antoaneta Adžić Zečević, specijalista oftamologije, dr Rifat Muković, specijalista otorinolaringologije u Domu zdravlja Rožaje i dr Marina Kljajević, specijalista opšte medicine u Domu zdravlja Bijelo Polje.

"Ljekari, koji su dobili zvanje primarijus, ispunjavaju uslove u pogledu stručnih i naučnih radova koje su dostavili, u kojima su autori i koautori, a koji su prezentovani na stručnim i naučnim skupovima. Dobijanje zvanja primarijus za šest ljekara potvrda su ulaganja zdravstvenih vlasti u edukaciju i stručno usavršavanje kadra, što je, uz tehničko-tehnološko osavremenjavanje, osnovni uslov za podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga, kazala je Borovinić Bojović na svečanom prijemu za ljekare primarijuse.

Nakon uručenja sertifikata, dr Sonja Nejkov, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije u Kliničkom centru Crne Gore, kazala je da je za sticanje zvanja primariju neophodno minimun deset godina rada u struci, kao specijalista određene grane medicine i uz to veliki broj stručnih i naučnih radova, koji su objavljeni u stručnim časopisima i prezentovani na stručnim i naučnim skupovima.

"Diploma koju sam danas dobila, za mene, a vjerujem i za moje kolege, je nagrada za naš rad. Sa druge strane da biste nešto napisali i prezentovali svakako morate da budete u toku i sa svakodnevnim smjericama i promjenama koje se dešavaju u struci i nauci i da prosto budete u koraku sa svim, kako bi u svakodnevnom radu pružili adekvatnu zdravstvenu zaštitu i pomoć našim pacijentima, kazala je Nejkov, naglašavajući da je sigurna da će i ona i njene kolege nastaviti sa stručnim usavršavanjem.

Komisija Ministarstva zdravlja donosi odluku od dodjeli zvanja primarijus doktorima medicine, stomatologije i farmaceutima, koji imaju najmanje deset godina specijalističkog rada u struci, imaju objavljene naučne i stručne radove, licencu za rad, kao i postignute rezultate u stručnom usavršavanju i razvoju zdravstvene zaštite u Crnoj Gori.

Bonus video: