Radovi na Domu za stare u Nikšiću teku planiranom dinamikom

Vrijednost projekta je 5,4 miliona eura, a finansira se iz sredstava Uprave javnih radova i donatorskih sredstava iz Regionalnog stambenog programa.U Domu za stareplaniran je boravak208 pripadnika najstarije populacije

3423 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Radovi na izgradnji Doma za stare u Nikšiću teku planiranom dinamikom, konstatovano je na sastanaku predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića, sa saradnicima i predstavnicima Centralne Evropske banke, Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Uprave javnih radova

“Može se očekivati da taj značajni kapitalni projekat za našu opštinu može biti završen narednih mjeseci. Opština Nikšić oslobodila je upravu Doma za stare plaćanja obaveze komunalnog opremanja, dok je projektnu dokumentaciju izradila Agenicija za projektovanje i planiranje”, navodi se u saopštenju za javnost Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje.

Vrijednost projekta je 5,4 miliona eura, a finansira se iz sredstava Uprave javnih radova i donatorskih sredstava iz Regionalnog stambenog programa.U Domu za stareplaniran je boravak208 pripadnika najstarije populacije.

Adaptacija objekata nekadašnje kasarne ispod Trebjese za potrebe Doma, na ukupnoj površini od oko 50,64 hiljade metara kvadratnih, ozvaničena je 16. septembra 2019. godine i realizuje se u dvije faze. Planirano je bilo da radovi budu završeni u prvoj polovini ove godine. U Domu za stare biće ukupno 140 zaposlenih, koji će kroz tri smjene brinuti o korisnicima.

Sastanku su u ime Opštine Nikšić, prisustvovali i v.d. rukovodioca Službe predsjednika Marko Perućica, v.d. sekretara Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić, v.d. sekretara Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović i Mirjana Nikolić iz Agencije za projektovanje i planiranje.

Sa druge strane sastanku su prisustvovali: Darko Petrović- predstavnik CEB-a, Sančo Ranhost predstavnik međunarodne grupacije EPTISA, predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Marija Stajović i Budimirka Đukanović, i predstavnici Uprave javnih radova, Vladimir Cicmil i Bojana Mitrić.

Gradnja Doma za stare u Nikšiću jedan je od najvećih projekata odobrenih u okviru Regionalnog stambenog programa u Crnoj Gori.

Bonus video: