Zakon prekršili Srzentić, Nikolić, Martinović, Knežević...

Za neprijavljivanje tačnih i potpunih podataka predviđena novčana kazna od 500 do 2.000 eura

17081 pregleda 49 reakcija 26 komentar(a)
Srzentić, Martinović, Nikolić, Foto: Savo Prelević/Boris Pejović/ Demokratska Crna Gora
Srzentić, Martinović, Nikolić, Foto: Savo Prelević/Boris Pejović/ Demokratska Crna Gora

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić prekršila Zakon o sprečavanju korupcije.

U odluci koju potpisuje direktorica Agencije Jelena Perović, navodi se da Srzentić nije prijavila tačne i potpune podatke u svom imovinskom kartonu, a koji se tiču 7.140 akcija u OGP Gorica.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne i potpune podatke, u suprotnom je propisana novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Srzentić je kazala da je jedini razlog zbog kojeg nije prijavila taj što nije bila upoznata da se na njeno ime vodi 7.140 akcija u "Gorici" u stečaju.

Agencija je utvrdila i da je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić prekršio isti član Zakona, jer nije prijavio kredit od 3.000 eura.

Nikolić se nije izjasnio na navode Agencije.

Agencija je utvrdila i da je poslanik DPS-a Branimir Gvozdenović prekšrio Zakon jer nije prijavio oružje, akcije u "Plantažama", nepokretnosti u Baru i 35.000 eura kredita na ime supruge.

Agencija je donijela odluku i u slučaju poslanika Demokrata Vladimira Martinovića.

U odluci se navodi da nije prijavio prihode iz partije od 567 eura, odborničke naknade za period oktobar-decembar u iznosu od po 126 eura, kiao i manje prijavljen prihod od 329 eura iz Skupštine.

Martinović je kazao da se očigledno radi o tehničkom propustu i da nije iamo namjeru da bilo šta sakrije.

Agencija je utvrdila i da su poslanici Demokratskog fronta Milan Knežević, Predrag Bulatović, Jovan Vučurović i Vladan Raičević prekršili Zakon.

Knežević nije prijavi o 5.000 akcija u fondu Atlasmont.

Knežević
Kneževićfoto: Printscreen YouTube

Knežević je kazao da je ove akcije prijavljivao sve do momenta kada je otišao da ih unovči, kojom prilikom mu je rečeno da se fond nalazi u stečaju i da akcija nemaju. Istako je da je to jedini razlog zašto ih nije prijavio.

U slučaju Raičevića, Agencija je utvrdila da je prijavio godišnji prihod manji za 437 eura.

On je Agenciji kazao da je izostavio da prijavi prihod za sedam dana u septembru prošle godine i da ništa nije želio da prikrije.

U slučaju Vučurovića, Agencija je utvrdila da nije prijavio prihode supruge od oko 260 eura.

Poslanik je kazao da su "netačni navodi da nije prijavio prihod za svoju suprugu po osnovu Ugovor o djelu, jer je dao saglasnost za uvid u bankarske račune i samim tim ne želi ništa sakriti".

Kada je u pitanju Bulatović, u odluci se navodi da nije prijavio pomoćni objekat od 12 metara kvadratnih u Smailagića polju kao i 1.838 eura zarade za avgust mjesec.

Bulatović
Bulatovićfoto: Screenshot/Youtube

Bulatović je kazao da je tačno da nije prijavio zaradu za avgust, te da se radi o nenamjernom propustu, kao i da su tačni navodi da je u izvještaju prijavio kvadraturu za oba objekta od 80 metara kvadrata a da je trebalo prijaviti 92.

"Nadalje je istakao da nije postojala svjesna namjera da bilo šta prikrije", navodi se u obrazloženju.

Bonus video: