"Marković srozao etiku kada je objavio spiskove zaraženih građana, njegov rezultat u borbi protiv koronavirusa je nula"

"Sve je bilo protiv Vas: etika; medicina; Ustav i zakoni (za koje ste sad prvi put, sa 63 godine života čuli)", kazali su iz Ministarstva zdravlja

19360 pregleda 172 reakcija 30 komentar(a)
Marković, Foto: Luka Zeković
Marković, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo zdravlja poručilo je poslaniku Demokratske partije socijalista i bivšem premijeru Dušku Markoviću da je srozao ljudsku i medicinsku etiku kada je objavio imena građana u izolaciji, te da je njegov uspjeh u borbi protiv pandemije nula.

Poslanik Demokratske partije socijalista i bivši premijer Duško Marković je gostujući u emisiji "Načisto" na TV "Vijesti" kritikovao djelovanje Ministarstva zdravlja, te kazao da je ponosan na sve što je uradila Vlada koju je predvodio "kada je u pitanju suočavanje sa pandemijom".

Kada je riječ o odštetama građanima čija imena su javno objavljena na spisku osoba koje su stavljene u samoizolaciju, na početku epidemije koronavirusa, Marković je kazao da je to "manja cijena od ove koju plaćamo danas kada samo za nedjelju dana umre stotinu ljudi."

Iz ovog Vladinog resora kazali su da Markovića očigledno nije sram i stid, a da je to jedino što Ministarstvo može da mu poruči, "Dušku Markoviću koji je danas, što god hoće, ali je za javnost i za sve građane samo “bivši"."

"Srozali ste i ljudsku i medicinsku etiku kad ste prošle godine građane Crne Gore, smatrajući ih, Vama svojstveno, svojom marvom, objavili spisak zaraženih koronavirusom i pozvali ljude da se između sebe špijuniraju. Sve je bilo protiv Vas: etika (kojom, opravdano sumnjamo, ne raspolažete); medicina (za Hipokratovu zakletvu nijeste čuli ili ste osilili toliko da Vam je smjelo pasti na pamet da kolege ni ne pitate čime se u radu rukovode); Ustav i zakoni (za koje ste sad prvi put, sa 63 godine života čuli)", kazali su iz Ministarstva zdravlja.

Ističu da je izvjesno da je Markovića kao premijera zanimalo sve, samo nije zdravlje građana. U prilog tome navode da nije izustio riječ kada je njegov šef (Đukanović) odložio izbore u Tivtu u martu 2020. godine uz obrazloženje da prijeti širenje epidemije kada u Crnoj Gori, "po volšebnoj statistici DPS-a", ima samo 14 zaraženih.

"A nije imao problem da izađe na parlamentarne izbore 30. avgusta 2020. godine kada je urađeno bijednih 375 testova, od čega je bilo 63 pozitivnih građana i čak pet preminulih ljudi. I, onda Duško Marković danas “soli pamet” Crnoj Gori. Kad bismo radili kao Vi - nikad ne bismo izašli iz izmaštanog i naštelovanog “korona - free” statusa, niti bi ikad prestalo hapšenje ljudi koji su minut nakon Vašeg policijskog sata zatečeni ispred kuće", kazali su iz ovog resora.

Navode da je Markovićev rezultat u borbi protiv koronavisa nula.

"Nula vakcina, nula vakcinisanih i na stotine i stotine hiljada ugroženih, prošpijanih i uhapšenih i desetine hiljada građana koji nijesu smjeli da privire Kliničkom centru Crne Gore šest mjeseci tokom 2020. godine", zaključili su iz Ministarstva zdravlja.

Bonus video: