Spašene dvije osobe kod Svetog Stefana

"Nesmotrenost da se prilikom jakog sjevernog vjetra izlazi na more, pogotovo sa rekvizitima za razonodu, mogao je prerasti u ozbiljnu nesreću na moru", rečeno je Vijestima

15155 pregleda 224 reakcija 4 komentar(a)
Foto: UPSUL
Foto: UPSUL

Pomorsko-operativni centar, u sastavu Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, izveo je danas akciju spašavanja na moru, kod Svetog Stefana. Tom prilikom su spašene dvije osobe.

Poziv da se kod Svetog Stefana nalaze dvije osobe na ''Stand up'' dasci, a koje jaka bura nosi ka otvorenom moru, upućen je nešto prije 11 časova preko OKC 112.

spašavanje Sveti Stefan
foto: UPSUL

“Spasilački čamac SAR-1 sa posadom Asović Stevan, Zaganjor Ekram i Pačak Željko su odmah isplovili ka Svetom Stefanu u potragu. U isto vrijeme je vlasnik ribarskog čamca Vlatković Luka koji se nalazio na otvorenom moru nekih jednu nautičku milju, uočio ugrožene osobe i pritekao im u pomoć. Odmah nako toga čamac iz Bara je stigao i posada je preuzela jednu stariju ženu i jedno maloljetno lice ruski državljani, te ih odvezao do Luke Budva, gdje su zbrinuti na sigurno."

spašavanje Sveti Stefan
foto: UPSUL

"Nesmotrenost da se prilikom jakog sjevernog vjetra izlazi na more, pogotovo sa rekvizitima za razonodu, mogao je prerasti u ozbiljnu nesreću na moru. Cijela koordinacija spašavanja ugroženih osoba se odvijala preko POC, a operateri Đurović Dragan i Kasalica Vlado su o svemu obavještavali OKC 112, SGP Budva i Lučku Kapetaniju Bar”, rečeno je Vijestima.

Bonus video: