Umanjenje naknade za pružaoce AVM usluga na zahtjev

Operatori zahtjev za dodjelu državne pomoći mogu podnijeti do 27. decembra

1829 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Agencija za elektronske medije (AEM) pozvala je pružaoce AVM usluga na zahtjev (operatori) da podnesu zahtjeve za dodjelu državne pomoći kroz oslobađanje od obaveze plaćanja 10 odsto godišnje naknade za pružanje AVM usluga na zahtjev za 2021. godinu, čime se će se prihodi Agencije smanjiti za oko 70.000 eura.

Agencija za zaštitu konkurencije je AEM-u, kako je saopšteno, dala pozitivnu ocjenu o usaglašenosti te državne pomoći sa Privremenim okvirom za mjere državne pomoći u svrhu podrške privredi u aktuelnoj pandemiji koronavirusa, čime su se stekli uslovi da operatori AEM-u podnesu zahtjev za realizaciju pomoći.

U skladu sa tim, operatori su dužni da najkasnije do ponedjeljka, 27. decembra, Agenciji za elektronske medije podnesu zahtjev za dodjelu državne pomoći.

Zahtjev se može podnijeti elektronskom poštom (na ard@ardcg.org), neposredno predajom na arhivi Agencije ili poštom na adresu: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog broj 9, 81000 Podgorica.

Iz AEM-a podsjećaju da su tokom 2020. i 2021. sproveli i set mjera pomoći elektronskim medijima tako što su im umanjene obaveze za 270.000 eura.

Bonus video: