Slanje fotografija za monografiju "Podgorica" do 21. oktobra

Fotografije treba da budu sa motivima Podgorice, prepoznatljivim lokacijama, ali i onim manje poznatim, kazali su iz Glavnog grada

2325 pregleda 0 komentar(a)
Most Milenijum, Foto: Boris Pejović
Most Milenijum, Foto: Boris Pejović

Glavni grad pozvao je građane da se prijave na konkurs za izbor fotografija za izradu monografije o Podgorici, koji je rapisala Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”. Prijave se mogu predati do četvrtka, 21. oktobra u 16 sati.

Cilj sprovođenja javnog poziva je, kako je saopšteno iz lokalne samouprave, animiranje profesionalnih fotografa i amatera da fotografije glavnog grada pod njihovim autorstvom budu objavljene u monografiji “Podgorica”.

Fotografije treba da budu sa motivima Podgorice, prepoznatljivim lokacijama, ali i onim manje poznatim. Učesnici konkursa mogu biti svi građani Crne Gore, a fotografije moraju biti originalne.

Odabrane fotografije biće objavljene u monografiji “Podgorica”, koju će publikovati Glavni grad Podgorica – JU NB “Radosav Ljumović”.

Odluku o odabiru fotografija za izradu monografije donijeće Komisija za sprovođenje javnog konkursa.

Iz Glavnog grada su naglasili da ne otkupljuju trajno autorsko pravo, već samo pravo korišćenja, odnosno - otkupljuje se 25 eura po pojedinačnoj fotografiji.

Bonus video: