Tunel na Brajićima ukopan ispod puta

"Nema nikakve greške. Radimo po projektu, koji je za tunel uradila profesorica Građevinskog fakulteta", kazao je Parača
944 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2017. 18:20h

Nivo tunela, koji se gotovo pola godine gradi na Brajićima, sa strane prema Podgorici, nekoliko metara je niži od saobraćajnice koja vodi do njega.

Šef Direkcije za saobraćaj Savo Parača tvrdi da nije riječ o propustu, već da je tako predviđeno projektom o izgradnji tunela, koji je uradila profesorica Univerziteta Crne Gore Biljana Ivanović.

"Nema nikakve greške. Radimo po projektu, koji je za tunel uradila profesorica Građevinskog fakulteta", kazao je Parača.

Neobičan izgled tunela na Brajićima, koji je trenutno ukopan nekoliko metara u zemlju, privukao je juče i brojne turiste da stanu i fotografišu ga.

Ako se posmatra iz pravca Budve izgleda kao da tunel vodi do gomile iskopa, koja se nalazi ispred otvora, dok onima koji stižu iz Podgorice on više liči na podzemni prolaz.

Građevinska kompanija "Tehnoput" završila je tunel na Brajićima, kojim se izbjegava oštra krivina na tom mjestu, dok će cijela trasa puta Brajići - Budva biti završena do kraja godine.

Parača tvrdi da su taj objekat gradili van trase, kako ne bi bilo zastoja na putu, zbog čega sa ukopane strane nijesu radili, dok tunel nije završen.

Navodno će uklapanje tunela na saobraćajnicu biti mnogo niže od postojećeg, kako bi se ispoštovao propisani pad.

"Tunel je sada završen. Ostalo je još da se izgradi trasa puta, koja će povezati tunel sa magistralom”, kazao je.

Tvrdi da će uspon biti sedam odsto i da će se oko 500 metara postojećeg puta spustiti do tunela.

Novinarima "Vijesti" su radnici na terenu kazali da je na izlazu iz tunela po projektu planirana blaga krivina, kako bi se izveo propisani pad.

Oni su juče počeli da asfaltiraju dio puta Brajići - Budva.

Tehnoput je počeo da probija ovaj tunel proljetos u okviru rekonstrukcije puta Podgorica - Cetinje - Budva.

Galerija

Bonus video: