Miljanić: Akademci Policijske akademije nakon školovanja zasnivaće radni odnos bez konkursa

"U vas imamo puno povjerenje, jer ste izabrali tešku i zahtjevnu profesiju bez koje građani Crne Gore ne bi mogli da imaju slobodu", rekao je Knežević polaznicima.

4709 pregleda 26 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović

Novim Zakonom o unutrašnjim poslovima predviđeno je da akademci iz Policijske akademije Danilovgrad nakon završenog školovanja zasnuju radni odnos bez raspisivanja konkursa.

To je na svečanosti povodom prijema petnaeste generacije akademaca u Policijskoj akademiji rekao državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Miljanić.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je da je siguran da će obrazovni kadar polaznicima prenijeti potrebno znanje.

On je poručio budućim policajcima da su prilikom selekcije za upisu odabrali upravo njih, jer su prepoznali one koji će štiti građane i služiti im, dodajući da će oni biti primjer narednim generacijama.

Vršilac dužnosti direktora PA Svetomir Knežević rekao je da toj ustanovi pripada zahtjevna obaveza - da budu promoteri policijskog obrazovanja.

On je govorio o tome što je sve učinjeno na podizanju kvaliteta obrazovanja i stručnih kapaciteta nastavnog kadra.

Obraćajući se polaznicima naglasio je da su oni već na prijemu prošli zahtjevnu selekciju.

"U vas imamo puno povjerenje, jer ste izabrali tešku i zahtjevnu profesiju bez koje građani Crne Gore ne bi mogli da imaju slobodu", rekao je on polaznicima.

Akademka četrnaeste generacije Jovana Badnjar svojim kolegama iz generacije nakon njihove kazala je da je srećna što danas postaju dio tima.

"Od danas postajete dio jedne velike porodice. Uniforma policajca je privilegija, ali i obaveza za one koji je nose", rekla je ona.

Polaznici četrnaeste generacije pokazali su gostima i novim kolegama dio vještina naučenih na Akademiji.

Među polaznicima prethodne generacije, koja je savladala borilačke vještine i usvojili znanja, dvojica su sa muzičkim talentom.

Oni su danas pjevali gostima.

Bonus video: