reagovanje

Udruženje plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore: Zlonamjerne i zavidne izjave PSCG

"Organizator prvenstva je Udruženje plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore i Svjetska plesna federacija u kulturi WADF. Ovo je jedno od prvih međunarodnih takmičenja u Evropi koji je održano za vrijeme KOVID mjera"

3524 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa takmičenja, Foto: Udruženje plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore
Detalj sa takmičenja, Foto: Udruženje plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore

Udruženje plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore saopštilo je danas da da su izjave Plesnog saveza Crne Gore (PSCG) zlonamjerne i zavidne.

PSCG je juče saopštio da je održavanje događaja "ADF Stage Dance World Championship Bu2DanceFestival" u periodu između 15. i 17. oktobra 2021. godine u hotelu "Splendid" nelegitimno te da je takmičenje upriličeno u organizaciji kluba koji nije član PSCG.

"Zlonamjernim i zavidnim izjavama PSCG odgovaramo da je Udruženje Plesnih umjetnika i Svjetska plesna federacija WADF kao i svi učesnici takmičenja, udruženja u kulturi i samo neznaveni ih povezuju sa Zakonom o sportu. Da je zvanično svjetsko prvenstvo u umjetničkim disciplinama WADF dovoljno je pogledati na stranici www. worldartdance.com tj, zvaničnom sajtu federacije WADF", ističe se u saopštenju Udruženja Plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore koje potpisuje predsjednik Jovica Nikolić, maestro plesa.

U saopštenju se navodi da je u Budvi 16. i 17. oktobra u kongresnoj sali hotela "Splendid" održano Svjetsko prvenstvo u umjetničkim plesovima.

"Organizator prvenstva je Udruženje plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore i Svjetska plesna federacija u kulturi WADF. Ovo je jedno od prvih međunarodnih takmičenja u Evropi koji je održano za vrijeme KOVID mjera", ističe se u saopštenju.

Iz Udruženja plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore su dodali da je učešće na Svjetskom prvenstvu uzelo 500 učesnika koji su predstavljeni kroz 850 plesova uz učešće 15 zemalja Evrope.

"Nove međunarodne plesne sudije WADF iz Crne Gore su: Alevtina Kapusta, Antonija Novoselac, Dmitri Uskov,Jasmina Rešetar, Mia Rakočević, Nevena Dragnić. U okviru ovog događaja održana je i Generalna skupština Svjetske plesne federacije WADF Tokom nedelje ćemo dobiti slike pobjednika u različitim plesnim disciplinama i objaviti sa rezultatima", poručili su iz Udruženja plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore.

Preporučujemo za Vas