Đukanović uputio saučešće povodom smrti Mamule: U Crnoj Gori ćemo ga se sjećati s posebnim respektom

"Osvjedočeni antifašista, admiral Mamula je kroz SUBNOR Crne Gore, i svojim ukupnim angažmanom, davao doprinos i punu podršku njenom strateškom evropskom i evroatlantskom putu i demokratskim promjenama u crnogorskom društvu"

5589 pregleda 5 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti admirala flote Jugoslovenske Ratne Mornarice u penziji Branka Mamule.

Mamula je preminuo sinoć u 101.godini života.

Povezani članci

20. Oktobar 2021.

Preminuo admiral flote Branko Mamula

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, Đukanović je saučešće uputio Mamulinoj porodici.

"Poštovana porodice Mamula,

Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg supruga i roditelja Branka Mamule, admirala flote JRM, nosioca Partizanske spomenice 1941, jedne od najistaknutijih vojnih i političkih ličnosti SFRJ. Bio je vršnjak vijeka o čijim će ratnim i mirnodopskim zaslugama, i o njegovom djelu svjedočiti istorija. Mi u Crnoj Gori ćemo ga se sjećati s posebnim respektom i zbog toga što je poslednje decenije svoga dugog i časnog života proveo u našoj zemlji, koju je kao drugu domovinu odabrao i za svoje vječno počivalište. Osvjedočeni antifašista, admiral Mamula je kroz SUBNOR Crne Gore, i svojim ukupnim angažmanom, davao doprinos i punu podršku njenom strateškom evropskom i evroatlantskom putu i demokratskim promjenama u crnogorskom društvu. Danas ga zajedno s vama žale brojni prijatelji, poznanici i poštovaoci u Crnoj Gori i širom bivše Jugoslavije.

Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća. "

Bonus video: