Bijelo Polje: Iz ukrasa izvukli traktor smeća

Nesavjesnim građanima šupljine u umjetničkim detaljima nerijetko služe kao korpa za otpatke, a već duže vrijeme ne čuje se muzika, po kojoj je ovaj most bio poseban

8138 pregleda 4 komentar(a)
Popravka Nikoljačkog mosta, Foto: Jadranka Ćetković
Popravka Nikoljačkog mosta, Foto: Jadranka Ćetković

Na gradskom mostu koji spaja grad sa Nikoljcem i drugim naseljima u toku je uređenje za koje je Opština Bijelo Polje izdvojila 4.900 eura.

”Vijesti” su nedavno pisale o problemu sa ovim mostom, jedinstvenim u Crnoj Gori, na kojem već mjesecima ne radi rasvjeta, dok je dio izgravirane ograde sa umjetničkim detaljima uhvatila rđa. Most, koji je simbol Bijelog Polja spaja grad sa Nikoljcem i drugim naseljima, rekostruisan je 2012. godine.

Iz Sekretarijata za stambeno komunalne djelatnost ranije je “Vijestima” saopšteno da su sredstva namijenjena za sanaciju u ovoj godini potrošena.

Nesavjesnim građanima šupljine u umjetničkim detaljima nerijetko služe kao korpa za otpatke, a već duže vrijeme ne čuje se muzika, po kojoj je ovaj most bio poseban.

Sekretar tog sekretarijata Duško Ružić, kazao je da je Opština ipak odlučila sa sanira djelove koji su uništeni ili propali, i da su za tu namjenu povučena sredstva iz lokalnog budžeta za nepredviđene radove.

”Svjesni smo da je most bio djelimično oštećen i da je pružao ružnu sliku Bijelog Polja. Tome su, pored zuba vremena, doprinijeli i nesavjesni građani”, kazao je Ružić.

Objasnio je da trenutno rade na demontaži, čišćenju i farbanju ukrasnih polja, kao i postavljanju novih ukrasnih led sijalica, sa zaštitnim aluminijskim profilima, koji će omogućiti bolju zaštitu od vandala a davaće duplo jaču svjetlost od postojećih. On je naveo i da će biti popravljena i muzika na mostu.

Na meti vandala često se nađe i mobilijar Spomen parka “12 ruža”, simbol stradanja bugarskih đaka u talasima Lima 2004. godine. Godinama ne radi ni fontana ispod plaže Sinjavac, koja se nalazi na središnjem dijelu Lima, neposredno ispod mosta.

Izvođač radova na popravki šteta na mostu je, kako je saopšteno iz Opštine, je firma”Trafomont” iz Bijelog Polja koja se ugovorom obavezala na garantni rok za izvedene radove od dvije godine.

Nikoljački most je rekonstruisan 2012. godine, čije su radove finansirali Direkcija javnih radova i Opština. Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji mosta iznosila je oko 900 hiljada eura.

Bonus video: