Kamenicama razbijaju stakla na stanu Nikšićanke: "Policija mi je rekla da ne uzimaju otisak u tim slučajevima"

Lošeg je zdravstvenog stanja, a njena minimalna penzija nije dovoljna ni za ljekove i život, a ne da mora da izdvaja za popravke i nove prozore

22986 pregleda 106 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nepoznati počinioci u roku od dvadesetak dana dva puta su kamenicama razbili stakla na prozorima stana šezdesetšestogodišnje Nikšićanke, stanarke I ulaza zgrade u Ulici VI crnogorske P+4/2, koja se nalazi u blizini Ekonomske škole i Fakulteta za sport.

”Prvi put se to dogodilo 23. septembra oko 21 čas. Čula sam neki lom i kroz kuću nađem slomljeno staklo, a kamen je ostao između dva talera. Policija je izvršila uviđaj i ponijela kamen, ali su mi rekli da ne uzimaju otisak u tim slučajevima. U to vrijeme nije bilo ni đaka ni druge djece, pa sam posumnjala da je neko pravio pakost i još me strah od te večeri nije popustio”, kazala je “Vijestima” stanarka čije ime je poznato redakciji.

Lošeg je zdravstvenog stanja, a njena minimalna penzija nije dovoljna ni za ljekove i život, a ne da mora da izdvaja za popravke i nove prozore.

Prozor na kupatilu je stradao prije četiri-pet dana.

”Morao je neko vješto da gađa kamenom sa daljine da bi uvio čeličnu mrežu i slomio staklo. Možda su se djeca takmičila, jer mi je komšinica rekla da je oko šest sati bilo 7-8 djece na ovom zaklonjenom prostoru gdje vole da se igraju. Iz naše zgrade nema problematične djece. Vandali su vandali, bili oni mali ili veliki. U Nikšiću živim 30 godina i prvi put mi se to dogodilo. Kamen je mogao nekoga da pogodi, a i slomljeno staklo. Izgleda stižu neke nove generacije koje vole kamenje”, pomalo tužno, a pomalo u strahu, kazala je Nikšićanka sa nadom da se vandalizmu može stati na kraj.

Bonus video: