Radulović: Liječenje naših pacijenata će uvijek biti usklađeno sa najvišim evropskim preporukama

U saopštenju KCCG se navodi da se tokom posjete Univerzitetskoj bolnici Charité, kao tema posebno izdvojila telemedicina koja bi omogućila da sa pacijentima KCCG, iako na daljinu, rade i ljekari iz Berlina

5939 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KCCG
Foto: KCCG

Liječenje naših pacijenata će uvijek biti usklađeno sa najvišim evropskim preporukama, poruka je direktorice Kliničkog centra Crne Gore Ljiljane Radulović.

Ona boravi sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović u Berlinu, u posjeti Univerzitetskoj bolnici Charité gdje će, tokom novembra mjeseca, na obuci biti četiri ljekara KCCG i dvije medicinske sestre.

“Kao direktorica Kliničkog centra Crne Gore zahvalna sam na svemu što je ugledni Institut Robert Koh do sada učinio u cilju unapređenja rada najveće zdravstvene ustanove u našoj zemlji kao i što je prepoznao potencijal KCCG da se približi visokim standardima njemačke medicine. Iskustvo posjete Jedinici Intenzivne njege u okviru klinike Charité vrijedno je u organizacionom smislu, ali i u sferi terapijskog liječenja i kadrovske i tehničke opremljenosti”, kazala je ona.

U saopštenju KCCG se navodi da se tokom posjete Univerzitetskoj bolnici Charité, kao tema posebno izdvojila telemedicina koja bi omogućila da sa pacijentima KCCG, iako na daljinu, rade i ljekari iz Berlina.

“Teme mogu biti, kako pojedinačni slučajevi, tako i eventualne promjene u preporukama za tretman Kovid pacijenata. Liječenje pacijenata u KCCG će uvijek biti usklađeno sa najvišim evropskim preporukama”, kazala je Radulović.

Iz Kliničkog centra su podsjetili da je u septembru u Podgorici potpisan Sporazum o formiranju Saveza kliničkih saradnika Crne Gore čiji su članovi, pored Kliničkog centra, Univerzitetska klinika Charité, Institut Robert Koh i Institut za javno zdravlje Crne Gore. U tom kontekstu, već od novembra će naši ljekari boraviti na edukaciji u Njemačkoj, gdje će imati praktični i teorijski trening.

U crnogorskoj delegaciji, pored ministarke zdravlja i direktorice KCCG su i direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić i šefica kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori Mina Brajović.

Bonus video: