Stanić: Inicijativa za rješavanje problema školske sale je već pokrenuta

Direktorka OŠ OŠ "Radomir Rakočević" kaže da reguje jer ne bi željela da javnost stekne utisak kako nije bilo incijativa s njene strane za rješavanje problema ustanove na čijem je čelu

2634 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Direktorka OŠ "Radomir Rakočević" u mojkovačkom selu Prošćenje Marina Stanić, kaže da je već pokrenula inicijativu za rješevanja problema fiskulturne sale u toj ustanovi.

Ona je to rekla, reagujući na saopštenje Grupe građana "Ne damo Mojkovac", koji tvrde da su pokrenuli inicijativu za obezbjeđivanje sredstava za rekonstrukciju fiskulturne sale u prošćenskoj školi.

"Poštovana Grupo Građana "Ne damo Mojkovac", s obzirom na to da sam v.d. direktora JU OŠ "Radomir Rakočević" Prošćenje, imam odgovornost da vam se obratim i da vam se "zahvalim" na vašoj inicijativi i na tome što ste se "zabrinuli" za našu školu. Međutim, moram da naglasim, da sam samim stupanjem na ovu funkciju akcenat stavila na aktuelni problem sa fiskulturnom salom i da sam odmah i sama pokrenila tu inicijativu. Obezbijedila sam skromne novčane i materijalne donacije. Pisala Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, stupila u kontakt sa odgovornom osobom za investicije, slikala objekat, pozvala građevinske preduzimače da daju svoje mišljenje o prioritetnim radovima. Slala svu potrebnu dokumentaciju u vezi sa što bržim i efikasnijim rješavanjemTOG problema“, tvrdi Stanić.

Ona kaže da je "išla regularnim putem, ne koristeći moć vlasti ili političku partiju koja bi stala iza njenog rada".

Direktorka OŠ OŠ "Radomir Rakočević" kaže da reguje jer ne bi željela da javnost stekne utisak kako nije bilo incijativa s njene strane za rješavanje problema ustanove na čijem je čelu.

"Smatram da je moja obaveza kao v.d. direktora škole da brinem o što uspješnijem radu ustanove. U obavezi sam i prema učenicima, koji već imaju otežan način života, jer žive na selu i pješače do škole u surovim vremenskim uslovima po nekoliko sati, da pokušamo da im zajedničim djelovanjem bar jedan dio života uljepšamo i obezbijedimo bar to na šta imaju zakonsko pravo, a to je osnovne uslove za školovanje i fizičko obrazovanje“, zaključuje Stanić.

Bonus video: