Radulović: U pitanju je tehnički propust

"Iako mi to nije zakonska obaveza, dao sam saglasnost za uvid u sve moje bankovne račune"

17432 pregleda 15 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević

Poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović kazao je da je zbog tehničkog propusta došlo do greške prilikom popunjavanja redovnog godišnjeg izvještaja za Agenciju za sprečavanje korupcije (ASK).

Vijesti su ranije danas objavile da je ASK utvrdila je da je devet poslanika Skupštine, među kojima je i Radulović, prekršilo Zakon o sprečavanju korupcije jer nisu prijavili sve prihode i imovinu.

"U cilju pune informisanosti javnosti, a da se ne bi stekao pogrešan utisak da sam pokušao da sakrijem i ne prijavim svoja primanja i imovinu, želim da objasnim da je prilikom popunjavanja redovnog godišnjeg izvještaja za 2020. godinu, od strane moje saradnice, došlo do tehničkog propusta, pa nije čekiran kvadratić koji se odnosi na platu za avgust mjesec 2020. godinu, dok su svi ostali mjeseci uredno čekirani što jasno ukazuje da se radi o čisto tehničkom propustu, jer ne može biti da jedanast mjeseci se prima poslanička plata a samo jedan mjesec, i to u sred godine, ne. Posebno treba imati u vidu da sam kao poslanik, iako mi to nije zakonska obaveza, dao saglasnost za uvid u sve moje bankovne račune", naveo je Radulović.

On je dodao i da je htio nešto skriva, da to ne bi bila redovna platu i to samo za jedan mjesec.

"A posebno nema logike da se išta skriva kada sam dao na uvid svoje račune. To i stoji i u obrazloženju odluke ASK-a, a ubijeđen sam da će i sudija za prkršaje to tretirati kao tehnički propust jer je više nego očigledno da se zapravo o tome i radi", naveo je Radulović.

Bonus video: