Vuković se zahvalio predstavnicima “Ecopatriotizma” i “Ekobontona” na očuvanju životne sredine

Vuković je izrazio spremnost Opštine za uspostavljanje saradnje sa ove dvije, ali i sa svim drugim organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine

2143 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SO Nikšić
Foto: SO Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, sastao se sa predstavnicima “Ecopatriotizma” i “Ekobontona”, mladim ljudima koji od marta organizuju brojne akcije čišćenja i sađenja kako bi grad pod Trebjesom postao ljepše, čistije, zdravije i bolje mjesto za život.

„Vuković se zahvalio na svemu što čine za naš grad i posebno afirmisao njihov volenterski aktivizam. On je istakao da, uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočavaju, nova vlast ulaže velike napore u cilju poboljšanja ekološke slike grada. Poseban akcenat je stavljen na konačno rješavanje problema deponije Mislov do i izgradnju regionalnog reciklažnog centra“, navodi se u saopštenju za javnost.

Kako stoji u saopštenju, Vuković je izrazio spremnost Opštine za uspostavljanje saradnje sa ove dvije, ali i sa svim drugim organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine, kako bi svi zajedno dali doprinos razvijanju ekološke svijesti. Razmijenjena su mišljenja o daljim planovima i aktivnostima, kao i o načinima za podizanje ekološke svijesti kod naših sugrađana.

Sastanku su prisustvovali i sekretari Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj i Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Vidak Krtolica i Đorđije Manojlović i sekretarka SO, Ivana Šljukić.

Bonus video: