kašćelan se sastao sa predstavnicima lokalne zajednice

Uskoro rekonstrukcija škole na Njegušima, Prijestonica počela i sa dijelom radova prve faze izgradnje trga

Škola bi trebalo da bude rekonstruisana kroz samodoprinos građana, a neće izostati ni podrška Prijestonice

3626 pregleda 3 komentar(a)
Škola na Njegušima, Foto: Opština
Škola na Njegušima, Foto: Opština

Prijestonica Cetinje i Mjesna zajednica “Njeguši” spremni su da rekonstruišu objekat škole u tom mjestu u multifunkcionalni i višenamjenski prostor, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana sa predstavnicima te lokalne zajednice.

Kašćelan podsjetio je da je lokalna uprava prošle godine za potrebe MZ “Njeguši” pribavila neophodnu saglasnost Vlade za privremeno upravljanje i korišćenje zemljišta u svojini države na kojem se nalazi objekat nekadašnje škole “Lovćenski partizanski odred”, te da je tim povodom potpisan ugovor između Prijestonice i Ministarstva finansija.

Škola bi trebalo da bude rekonstruisana kroz samodoprinos građana, a neće izostati ni podrška Prijestonice.

U rekonstruisanom objektu škole svoj prostor trebalo bi da dobiju seoska ambulanta i mjesna kancelarija, a biće opremljen i multifunkcionalni prostor za promotivne i turističke svrhe.

Uporedo sa ovim aktivnostima, počeo je dio radova prve faze izgradnje trga na Njegušima, koji osim gradnje pristupne saobraćajnice sa parking prostorom, podrazumijeva i kompletne radove na elektro i instalacijama atmosferske kanalizacije.

Radovi su vrijedni više od 120,7 hiljada eura sa PDV.

Preporučujemo za Vas