Kapa: Kako to da se po mišljenju Opštine Bar situacija sa Kovid-19 smiruje, a iz DPS-a kažu da je stanje nikad gore?

"Baru je potrebna jasna vizija razvoja i jako liderstvo koje će znati da od Vlade traži sve ono što Baru pripada. To vi nijeste umjeli nikad, a pogotovo ne sad kad su na čelima resora stručni ljudi, van domašaja vašeg malignog uticaja“, ističe Kapa

5786 pregleda 3 komentar(a)
Kapa, Foto: URA
Kapa, Foto: URA

Bar je u proteklih 30 godina bio grad iz koga se uzimalo a ništa mu se vraćalo nije. Bar je grad koji je zaostajao za drugim primorskim gradovima, kazao je član barske URE Aleksandar Kapa.

Kapa je reagujući na saopštenje Opštine Bar u kojem su kazali da su ustupili Domu zdravlja na korištenje dva službena vozila, ali i da su zdravlje i briga o građanima Bara uvijek bili prioritet lokalne uprave, naveo da iz opštine nijesu odgovorili neka osnovna pitanja.

"Zašto je baš sa dolaskom novog direktora Doma zdravlja u Baru donijeta odluka da se povuku vozila namijenjena patronaži? Kako to da se po mišljenju Opštine Bar situacija sa Kovid-19 smiruje, a iz centrale DPS-a objašnjavaju da situacija sa pandemijom nikada nije bilo gora?", poručio je on.

Takođe, upitao je i koji su to poslovi po mjesnim zajednicama važniji od obilazaka pacijenata, te zašto je u proteklih 30 godina dozvoljeno da imamo ovako loše stanje u bolnici, a i u Domu zdravlja?

"Zašto u proteklih 30 godina barem jednom Opština koju je prisvojio DPS nije digla glas protiv urušavanja zdravstvenog sistema u Baru, u vidu samokritike koja bi trebala da bude sastavni dio svake moderne demokratske partije?", upitao je on.

Kapa kaže da su ovo pitanja na koje čekaju odgovore građani Bara, ali i ističe da se ovakva situacija mora promijeniti jer smatra da Bar ima potencijal koji dosadašnja vlast nije umijela da iskoristi.

"Baru je potrebna jasna vizija razvoja i jako liderstvo koje će znati da od Vlade traži sve ono što Baru pripada. To vi nijeste umjeli nikad, a pogotovo ne sad kad su na čelima resora stručni ljudi, van domašaja vašeg malignog uticaja“, ističe Kapa.

On navodi da je DPS osvajao glasove istim obećanjima tokom 30 godina a da se i dalje čeka i na put kroz Mrkojeviće, gradski bazen, azil, renoviranje Kulturnog centra, zaobilaznicu oko Bara i na još mnogo kapitalnih projekata od kojih ništa bilo nije.

"To ste ovih dana već počeli da ponavljate kao pokvarena gramofonska ploča, i to je najjasniji vjesnik lokalnih izbora. Sa tom pričom više ne možete proći kod građana Bara jer ste sve svoje šanse propustili. Vrijeme je za reciklažu vaše nazadne politike u građansku a barska URA kao zelena partija biće garant mira i prosperiteta za svakog građanina Bara“, kazao je Kapa.

Bonus video: