Novogodišnji Bazar u Podgorici od 15. novembra do 15. januara

U centru grada biće postavljene montažne kućice kao i prethodnih godina

13371 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Glavni grad će i ove godine organizovati obilježavanje novogodišnjih praznika na Trgu nezavisnosti, manifestacija će trajati od 15. novembra do 15. januara, a na toj lokaciji će biti postavljene montažne kućice.

To se navodi u predlogu Odluke o organizaciji Novogodišnjih praznika 2021-2022., gradonačelnika Ivana Vukovića, koji je po hitnom postupku uvršten na dnevni red Skupštine Podgorice, koja je počela jutros.

“Organizatori maniferstacije su Glavni grad i Turistička organizacija. Odlukom o budžetu za 2021. godinu, u okviru pozicije 'ostali transferi institucijama' planirana su sredstva za organizaciju Novogodišnjih praznika”, piše u dokumentu.

Komisija, koju obrazuje gradonačelnik Podgorice, navodi se, sprovodi konkurs za davanje na korišćenje bez naknade montažnih objekata privremenih karaktera – kućica za za potrebe organizacije Novogodišnjih praznika.

Kako je istaknuto praznici će biti održani su skladu sa mjerama državnih organa za suzbijanje i sprečavanje širenja novog koronavirusa.

Bonus video: