Uređen Kotobiljski izvor

Volonterska akcija na Kotobiljskom izvoru prvi je događaj iz zajedničkog kalendara „Orjen, planina nad morem“, čiji je koordinator Agancija za razvoj i zaštitu Orjena, a naredni događaj planiran je subotu, 11. novembar, kada će NVO Orjen Outdoor i alpinistički klub „Niskogorci“ organizovati mountainrunning trku na Orjenu, sa startom kod bivšeg motela „Borići“
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2017. 13:09h

Volonterska akcija na uređenju odmorišta “Kotobiljski izvor” koja je proteklog vikenda organizovana povodom Međunarodnog dana klimatskih promjena, jedna je u nizu, koje se na istim volonterskim osnovama organizuju u hercegnovskom zaleđu u cilju ekološkog djelovanja i edukacije, ali i postizanja konkretnih rezultata na terenu.

Organizovali su je Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju i MZ Kameno-Žlijebi, u saradnji sa preduzećima Komunalno stambeno i Čistoća.

“Nakon pokaznog dijela na podizanju tradicionalnih terasastih njiva u suvomeđi, a u skladu sa povodom, volonteri su radili na ozeljenjavanju odmorišta autohtonim biljem, prvenstveno ruzmarinom. Kao rezultat, izgrađene su i uređene terasaste njive na eksponiranom dijelu, gdje je do sada postojao izražen problem erozije. U akciji su, uz organizatore, učestvovali volonteri-članovi više hercegnovskih nevladinih organizacija, među kojima, po brojnosti, valja pomenuti Odred izviđača „Orjen“”, naveli su iz Agencije.

Volonterska akcija na Kotobiljskom izvoru prvi je događaj iz zajedničkog kalendara „Orjen, planina nad morem“, čiji je koordinator Agancija za razvoj i zaštitu Orjena, a naredni događaj planiran je subotu, 11. novembar, kada će NVO Orjen Outdoor i alpinistički klub „Niskogorci“ organizovati mountainrunning trku na Orjenu, sa startom kod bivšeg motela „Borići“.

Galerija

Bonus video: