Danilovgradska URA: Komunalno preduzeće ne radi svoj posao, građani se guše u otpadu

"Želimo odmah promjene na bolje. Ne tražimo ništa osim da rade posao za koji su nadležni i plaćeni“, istakli su oni

2912 pregleda 6 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Komunalno preduzeće Danilovgrad ne radi svoj posao, a građani se guše u otpadu, saopštili su iz Opštinskog odbora Građanski pokret URA Danilovgrad.

Iz ove partije smatraju da je sakupljanje, odvoz i deponovanje komunalnog otpada, održavanje čistoća ulica osnovna djelatnost komunalnog preduzeća (KP) jednog grada, ali da iako dosta stanovnika Danilovgrada živi u uvjerenju da njihov grad nema takvo preduzeće, "moraćemo ih razočarati- ima, a naziv mu je D.O.O. Komunalno Danilovgrad. Ponekad je dovoljna samo jedna fotografija da bude ogledalo njihovog rada"

"Ova je uslikana na Martinićkom putu. Kao da tom putu nema već dovoljno muke. Osim toga, podsjećamo vas da je smijenjeno staro i postavljeno novo rukovodstvo pomenutog preduzeća. Odmah se mogu zapaziti neki relevantni, očekivani momenti. Prvi se odnosi na "umijeće" izbora novog rukovodstva, a drugi na "kompetencije“. Uzrok problema ipak leži u učenju po modelu na lokalnu samoupravu. Ili, što bi ona narodna rekla - iver ne pada daleko od klade“, navodi se u njihovom saopštenju.

smeće
foto: URA

Kako napominju iz danilovgradske URE, ljudi u evropskim gradovima imaju svijest o raspodjeli otpada po kategorijama, dok Danilovgrađani mogu jedino “da padnu u nesvijest“ od količine otpada koju svakodnevno srijeću.

"Dok se ti isti gradovi diče ljepotom šarenila svježe okrečenih fasada, Danilovgrad stoji pognute glave zbog šarenila plasfičnih kesa, punih otpada, razbacanih po ulicama. Osvrnemo li se na te druge gradove, vidjećemo još i čistinu ulica i da izgledaju kao piste, dok kod nas se mogu vidjeti ulične pukotine, izdignute šahte i rupe. Iz toga zaključujemo da lokalna samouprava jedino dobro čini autoreglažerima, jer zbog svega navedenog, jedino oni imaju dosta posla“, naveli su oni.

Oni su dodali i da uzimajući u obzir činjenicu da novo rukovodstvo Komunalnog preduzeća u Danilovgradu nije dugo na vlasti, trebalo bi im dati priliku za deceniju rada, kao bivšem režimu na državnom nivou, "da bi savladali osnove".

"Ipak, kada bolje razmislimo, predugo nam je to. Želimo odmah promjene na bolje. Ne tražimo ništa osim da rade posao za koji su nadležni i plaćeni“, istakli su oni.

Bonus video: