Brđanin: Policija ostaje posvećena procesu prihvatanja i pružanja zaštite LGBTI osobama

U zajedničkom saopštenju UP i nevladinih organizacija se navodi da je tokom sastanka istaknuta višegodišnja dobra saradnja između Uprave policije i LGBTI organizacija u Crnoj Gori, kao i doprinos koji UP daje u procesu osnaživanja i prihvatanja LGBTI osoba u zemlji

3511 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Tviter/Uprava policije
Foto: Tviter/Uprava policije

Crnogorska policija, na svim nivoima, ostaje posvećena procesu prihvatanja i pružanja zaštite LGBTI osobama i razvoju sopstvenih kapaciteta i senzibilnosti policijskih službenika, kazao je direktor Uprave policije (UP) Zoran Brđanin.

On se danas sa v.d. pomoćnikom direktora Draganom Gorovićem sastao sa predstavnicima nevladinih organizacija LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar – Džonom Baracem i Milicom Špajak.

U zajedničkom saopštenju UP i nevladinih organizacija se navodi da je tokom sastanka istaknuta višegodišnja dobra saradnja između Uprave policije i LGBTI organizacija u Crnoj Gori, kao i doprinos koji UP daje u procesu osnaživanja i prihvatanja LGBTI osoba u zemlji.

"Pored navedenog, u fokusu sastanka je bila i buduća saradnja i dalja podrška Uprave policije programima i inicijativama LGBT Forum Progresa i LGBTIQ Socijalnog Centra, unaprjeđenje rada Tima povjerenja i njegova veća operativnost, kao i rješavanje pitanja „Nikšić prajda“", navodi se u saopštenju.

Bonus video: