U KCCG završena obdukcija šesnaestogodišnjakinje preminule od kovida

"Vijesti" nezvanično saznaju i da porodica djevojčice nije bila saglasna da se obdukcijom utvrdi uzrok smrti, ali su im zdravstvene vlasti predočile da je u konkretnom slučaju obdukcija obavezna po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti

24053 pregleda 9 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković

U Klinčkom centru Crne Gore upravo je završena obdukcija tijela šesnaestogodišnjakinje koja je juče oko podneva preminula u Kovid centru u Tološima, saznaju “Vijesti”.

Prema istom izvoru rezultati obdukcije biće dostavljeni nadležnima za dvadeset dana.

Vijesti nezvanično saznaju i da porodica djevojčice nije bila saglasna da se obdukcijom utvrdi uzrok smrti, ali su im zdravstvene vlasti predočile da je u konkretnom slučaju obdukcija obavezna po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Iz Doma zdravlja Podgorica juče je zvanično saopšteno da je “maloljetni pacijent kom je pozlilo na putu ka kovid centru za djecu u Tološima naprasno je preminuo u našoj ustanovi uprkos naporima ljekara, medicinskog osoblja i ekipe Hitne pomoći koji su zajednički radili reanimaciju”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, djevojčica se 21. oktobra javila u dežurni dispanzer DZ Nova Varoš, gdje je dežurni pedijatar konstatovao temperaturu i opštu slabost.

Nakon detaljnog pregleda, između ostalog pluća i srca, dežurni pedijatar šesnaestogodišnjakinju je uputio da se rano ujutro javi u Kovid centar za djecu, što je i učinila.

Nalazi pluća i srca su, tvrde naši, izvori bili uredni.

“Vijestima” je nezvanično potvrđeno da je test na koronavirus 22. oktobra bio pozitivan, a djevojčica uz odgovarajuću terapiju poslata na kućno liječenje, uz napomenu da je kontrolni pregled kroz dva dana.

“Ili odmah, ukoliko je takva potreba”, kaže izvor “Vijesti”.

Do juče, tvrdi isti sagovornik, djevojčica nijednom od 22. oktobra nije potražila pomoć ljekara.

Bonus video: