DF Bar: DPS priređuje predstave za polusvijet

Barski odbor DF “najoštrije osuđuje najnovije iživljavanje čelnika DPS” prema građanima naselja Šušanj, “sprovedeno kroz performans te partije” o uloženim sredstvima u izgradnju infrastrukture jedne od najvećih barskih mjesnih zajednica
62 pregleda 25 komentar(a)
grad Bar, Foto: Radomir Petrić
grad Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 05.11.2017. 15:34h

Iz barskog DF su oštro reagovali povodom pres-konferencije barskog DPS na kojoj su u petak predstavljene investicione aktivnosti u MZ Šušanj.

Predsjednik MZ Šušanj i odbornik DPS u lokalnom parlamentu Pešo Glavanović je kazao da je na području te MZ u prethodnih petnaestak mjeseci uloženo skoro milion eura u infrastrukturne radove.

U današnjem saopštenju Informativne službe DF-a Bar navodi se “najoštrija osuda najnovijeg iživljavanja čelnika DPS” prema građanima naselja Šušanj, “sprovedeno kroz performans te partije” o uloženim sredstvima u izgradnju infrastrukture jedne od najvećih barskih mjesnih zajednica.

"Asfaltiranje ulica u MZ Šušanj, koje je bilo neophodno završiti mnogo ranije, finansirano je iz džepova građana Bara, a ne iz sredstava DPS-a, tako da predstava „čarobnjaka“ iz partije Mila Đukanovića, može biti pozdravljena samo od strane polusvijeta. Žalosno je da se najosnovnije stvari kao što je asfaltiranje izuzetno prometne ulice predstavlja kao nekakvo nadcivilizacijsko dostignuće lokalne uprave, i posebno DPS. Zar je riječ o partijskoj aktivnosti, gospodo iz DPS-a ? Istini za volju, DPS- u, koji se jedino može pohvaliti punim spuškim zatovorom svojih gradonačelnika i njihovih saradnika, ne preostaje ništa drugo do da tekuće investicije lokalne uprave, koje se ostvaruju tek simbolično u odnosno na planirano, predstavlja kao svoj uspjeh", piše u saopštenju barskog DF.

Prema istim navodima, stanovnici Šušanja i cijelog Bara “dobro znaju i za ostale zasluge DPS kao što su stalna nestašica vode tokom turističke sezone, saobraćajni haos u najprometnijim naseljima i ulicama, i opšti komunalni nered”.

"Prošlo je vrijeme kada su se mogli ostvarivati jeftini politički poeni kroz primitivne predstave poput ove u režiji čelnika DPS-a u Šušanju. Znamo da su na pragu lokalni izbori u Baru, isto kao što znamo da je Bar nakon Herceg Novog, Kotora i Budve, sljedeća opština na primorju iz koje će DPS i njegovi sateliti biti počišćeni i istovareni na političkoj deponiji Crne Gore. Ovoga puta odlazećim šampionima nerada, neznanja i korupcije neće pomoći čak ni ponovno dovođenje kupljenih „pečalbara“ iz Luksemburga, Njemačke, Švajcarske", zaključuje se u saopštenju Informativne službe DF Bara.

Bonus video: