"Tu smo da podržimo sve što je dobro za edukaciju"

Bečić: Brojni izazovi u pogledu zloupotrebe medijskih sloboda

"Tu smo da podržimo sve što je dobro za edukaciju građana i u tom dijelu računamo na saradnju sa Skupštinom", kazao je Bošković

5724 pregleda 1 komentar(a)
Bečić i Bošković, Foto: Skupština.me/Igor Šljivančanin
Bečić i Bošković, Foto: Skupština.me/Igor Šljivančanin

Crna Gora i zemlje regiona suočavaju se sa brojnim izazovima na tržištu elektronskih medija koji se tiču zloupotrebe medijskih sloboda, ocijenio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je, tokom sastanka sa predsjednikom Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM) Brankom Boškovićem, ocijenio da je nužno da “regulatori budu nezavisni i snažni”.

"Neophodno je da svi budemo spremni na žrtvu, kako bi svi činioci društva išli progresivnim putem, a na tom putu značajnu ulogu moraju odigrati upravo mediji", kazao je Bečić.

Bošković je, kako su kazali iz Skupštine, najavio da će Agencija u narednom periodu širiti dijapazon svojih aktivnosti.

On je, kako su dodali, ukazao na značaj uspostavljanja i snaženja medijske pismenosti.

"Tu smo da podržimo sve što je dobro za edukaciju građana i u tom dijelu računamo na saradnju sa Skupštinom", kazao je Bošković.

On je naveo da postoji jasna svijest da mediji često predstavljaju jednu stranu stvarnosti, i najavio da će predstojeći projekti biti usmjereni, kako je rekao, ka odvajanju medija od jednostranosti.