Konjević: Jedan od najsvjetlijih dana u bogatoj, časnoj i burnoj istoriji Cetinja

"Rijetko se gdje tako srčano i hrabro borilo za slobodu svoje zemlje kao u cetinjskom kraju. Grad heroj je, kao i uvijek u istoriji, bio na visini najvećih etičkih, pravdoljubivih i slobodarskih načela"

4289 pregleda 3 komentar(a)
Konjević, Foto: SDP
Konjević, Foto: SDP

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Raško Konjević, čestitao je građanima Cetinja i lokalnom rukovodstvu 13. novembar - Dan Prijestonice.

"Dan Prijestonice, ustanovljen na dan oslobođenja od okupatora u Drugom svjetskom ratu, jedan je od najsvjetlijih dana u bogatoj, časnoj i burnoj istoriji Cetinja. Rijetko se gdje tako srčano i hrabro borilo za slobodu svoje zemlje kao u cetinjskom kraju. Grad heroj je, kao i uvijek u istoriji, bio na visini najvećih etičkih, pravdoljubivih i slobodarskih načela. I danas, Cetinje najbolje prepoznaje pravi i jedini put za Crnu Goru. I što je važnije, dokazuje svojim djelima posvećenost i emociju prema državi", naveo je Konjević.

Dodao je da je Crna Gora vječna, "jer i Cetinje i njegovi sinovi i kćeri, bdiju nad njenom slobodom i nepokolebljivo brane njenu nezavisnost".

Bonus video: