Mitrović: Dio autoputa od Uvača do Brskuta nije adekvatno definisan projektnom dokumentacijom

On je, odgovarajući na pitanje da li će neko odgovarati za propuste na autoputu, kazao da za taj dio nadležna Ekološka inspekcija, koja nije u nadležnosti njegovog ministarstva

23443 pregleda 28 komentar(a)
Mitrović (desno), Foto: Luka Zeković
Mitrović (desno), Foto: Luka Zeković

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović danas je odgovarajući na pitanje "da li su konstatovali i ko je odgovoran za procese, koji su bili na dionici autoputa Smokovac-Mateševo, kada je u pitanju devastacija", kazao da "što se tiče rijeke Tare, ima jedan dio koji je vezan i definisan projektnom dokumentacijom".

"To je dio u koridoru gdje je autoput, tu je tačno projektom definisano šta treba i koliko da se uradi. Drugi dio je od Uvača do Brskuta i taj dio nije definisan projektnom dokumentacijom adekvatno. Naloženo je da se uradi projektna dokumentacija za taj dio i da se radi prema projektnoj dokumentaciji", naveo je Mitrović nakon početka sadnje 1.050 drveća u budućem parku u blizini zgrade Rektorata u Podgorici.

Povezani članci

15. Novembar 2021.

Počela sadnja drveća u parku kod Rektorata

On je, odgovarajući na pitanje da li će neko odgovarati za propuste na autoputu, kazao da za taj dio nadležna Ekološka inspekcija, koja nije u nadležnosti njegovog ministarstva.

Kazao je da ne može da kaže koliko će trajati tehnički prijem na autoputu, a komisija za te poslove je u njihovoj nadležnosti.

"Kada se završe radovi tehnička komisija će da pogleda li je sve rađeno prema projektu, prema propisima", naveo je Mitrović.

Bonus video: