DZ Kolašin: Specijalisti dolaze kao što su i do sada, vakcinacija po uobičajenoj proceduri uz povećano interesovanje

"Kontinuitet usluga ljekara iz raznih oblasti medicine, koje su u prethodnom periodu bile zastupljene u našoj ustanovi, nastavljen je bez izuzetka, uz očekivanja i nastojanja brzog proširenja", navode iz Doma zdravlja

5671 pregleda 3 komentar(a)
Dom zdravlja Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Dom zdravlja Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Dom zdravlja Kolašin kao jedina zdravstvena ustanova u gradu, kroz svoje permanentno zalaganje i stalnu potrebu za pružanjem kvalitetne zdravstvene zaštite, odgovara svim izazovima i u ovim teškim vremenima po zdravstveni sistem cijelog svijeta, piše u saopštenju mendžmenta te ustanove. Kako tvrde, „na dnevnom nivou u DZ su tri doktora koji obavljaju poslove izabranog doktora za odrasle i po jedanog internistu, izabranog ljekar za djecu, doktora koji radi u kovid ambulanti i doktora pripravnika.

„Da bi na pravi način odgovorili potrebama naših sugrađana, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, na petnestodnevnom nivou "povlačimo" po dva doktora specijalizanta, koji uz izabrane doktore naše ustanove pružaju neophodne usluge kako u svim ambulantama, tako i u kovid ambulanti.. Zbog nedostatka jednog doktora za djecu, i dalje se sprovodi politika popodnevnog angažmana doktora pedijatra iz druge zdravstvene ustanove. U cilju rješavanja problema sa izabranim odktorom za djecu, ulažemo velike napore kako bi taj dio našeg zdravstvenog djelovanja postavili na čvrste osnove. Kako je to problem koji već duže vrijeme stoji kao otvoreno pitanje, u našem radu mu je dat prioritet i nastojaćemo da nađemo najbolji model za naše najmlađe sugrađane“, tvrde u kolašinskom DZ.

Kažu da „drugi segmenti njihovog rada funkcionišu na kvalitetan način, u skladu sa uslovima koje nalaže trenutna pandemija“. Kažu i da se dolasci specijalista u tu ustanovu „odvijaju uobičajnom dinamikom, uz nastojanje da prošire i taj dio zdravstvenih usluga“.

„Dakle, kontinuitet usluga ljekara iz raznih oblasti medicine, koje su u prethodnom periodu bile zastupljene u našoj ustanovi, nastavljen je bez izuzetka, uz očekivanja i nastojanja brzog proširenja. Sve te aktivnosti se sprovode uz odličnu saradnju sa KCCG i drugim zdravstvenim ustanovama, gdje ta saradnja omogućava dostupnost potrebnih konsultanata na sedmodnevnom i petnaestodnevnom nivou. Što se tiče procesa imunizacije protiv Covid 19, on se odvija po ustaljenoj proceduri, uz svakodnevno povećanje broja zainteresovanih i vakcinisanih. Ovakvi podaci dodatno ohrabruju sve nas, a i potvrđuju predanost naših zaposlenih u procesu imunizacije“, piše u saopštenju medžmenta DZ.

Podsjećaju da je predhodne sezone organizovan rad ortopedske ambulante, „koja se pokazala kao veoma dobar odgovor savremenim zahtjevima“. Na tim osnovama, najavljuju, nastavljaju i ove sezone „ uz nastojanja da se isprave svi nedostaci koji su uočeni u prethodnoj godini“.

„Brzih dana očekujemo realizaciju započetih projekata koji se odnose na modernizaciju voznog parka, što podrazumijeva njegovo zanavljavanje i osavremenjavanje sa najmanje dvoje vozila. Da zaključimo, geografska i ekonomska pozicija našeg grada od nas zahtijeva uvođenje dodatnih aktivnosti, koje će u potpunosti pratiti njegovu uzlaznu putanju. Dobra saradnja sa Opštinom Kolašin otvara prostor i za neka dalja zajednička djelovanja. U svom radu uvijek nastojimo da dodatno učvrstimo saradnju i sa svim drugim institucijama lokalnog nivoa“, kažu u kolašinskom DZ.

Podsjećaju i da sve aktivnosti i ideje sprovode „ kroz stalnu komunikaciju sa Ministarstvom zdravlja, Fondom za zdravstveno osiguranje i KCCG“, što im, kako tvrde, „daje podstrek za stalnim napredovanjem“.

Bonus video: