Opština Budva skinula još dva miliona eura sa vrata

To je treći milionski sudski spor koji je Opština Budva uspjela da dobije od kada je vlast preuzela administracija Dragana Krapovića...
123 pregleda 8 komentar(a)
Tre Canne, Foto: Tre Canne
Tre Canne, Foto: Tre Canne
Ažurirano: 04.11.2017. 15:21h

Privredni sud odbacio je tužbu podgoričke kompanije “Fab live” kojom je tražila da joj Opština Budva isplati gotovo 2,1 milion eura na ime navodne štete koja im je nanesena jer nijesu mogli da dobiju upotrebnu dozvolu za luksuzni kompleks “Tre canne“.

“Odbija se tužbeni zahtjev 'Fab live' kojim je traženo da se Opština Budva obaveže da mu na ime naknade materijalne štete u vidu izgubljene dobiti, plati iznos od 1.824.170,10 eura, sa zakonskom kamatom od 253.786,05 eura“, navodi u presudi sudija Mirsad Trubljanin, donesenoj 1. novembra.

To je treći milionski spor koji je Opština uspjela da dobije od kada je vlast preuzela administracija Dragana Krapovića.

Tri spora koje je dobila Opština Budva teški su ukupno 30 miliona eura.

Kompanija “Fab live” tužila je Opštinu Budva jer, kako su tvrdili, nije izvršila ugovorene obaveze.

“Fab live” i Opština su krajem jula 2013. zaključili kompenzacioni ugovor kojim je 6,5 miliona eura naknade za komunalno opremanje kompleksa plaćeno stanovima i poslovnim prostorima u “Tre canne”.

Opštini je pripalo 17 apartmana, sedam poslovnih prostora i 26 garažnih mjesta, ukupno 2.100 kvadrata, procijenjenih na 6,5 miliona eura, koliko su firmi “Fab live“ obračunate komunalije.

Bilo je dogovoreno i da Opština Budva prenese vlasništvo na Ministarstva finansija, na ime umanjenja poreskog duga.

Ministarstvo je odbilo da na taj način prebije dug, pa je Opština Budva odbila da izda potvrdu kompaniji da je izmirila komunalije, pa je “Fab live” podnio tužbu.

Bonus video: