Radinović: Važan proces osamostaljivanja OSI i njihovo adekvatno uključivanje u društvo

Kako ističe, tim činom je uvažen predlog Udruženja mladih sa hendikepom o povećanju broja personalnih asistenata i učinjen veliki korak ka olakšavanju svakodnevnog funkcionisanja osoba sa invaliditetom

1219 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozdravilja odluku Ministarstva finansija i socijalnog staranja da se broj personalnih asistenata za pomoć osobama sa invaliditetom poveća sa 15 na 30 u narednoj godini, kazala je potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada Podgorica Marija Radinović.

Kako ističe, tim činom je uvažen predlog Udruženja mladih sa hendikepom o povećanju broja personalnih asistenata i učinjen veliki korak ka olakšavanju svakodnevnog funkcionisanja osoba sa invaliditetom.

Povezani članci

17. Novembar 2021.

Najmanje 30 personalnih asistenata za OSI

Na ovaj način, dodaje ona, afirmiše se i podstiče proces osamostaljivanja OSI, a manji značaj se pridaje institucionalizaciji kao metodu rješavanja njihovog položaja.

"SNP CG smatra da nadležni organi treba da nastave ovim putem i da pomoć i podršku osobama sa invaliditetom postave kao jedan od svojih prioriteta. U tom smislu, posebno je važan proces osamostaljivanja OSI i njihovo adekvatno uključivanje u društvo, čemu će personalni asistenti značajno doprinijeti", navela je Radinović u svom saopštenju.

Bonus video: