Rovčanin osudio komentare Radonjića: Nakon izjašnjenja Etičkog odbora EPCG preduzeću dalje korake

"Uprkos tome što EPCG ni na koji način nije odgovorna za sporne komentare, osjećam potrebu da se, kao izvršni direktor, izvinim svima koji su date komentare povezali sa našom kompanijom"

14967 pregleda 23 komentar(a)
Rovčanin, Foto: EPCG
Rovčanin, Foto: EPCG

Izvršni direktor Elektroprivrde Crne Gore Nikola Rovčanin osudio je govor mržnje koji je direktor Hidroelektrane Piva Radomir Radonjić iznio u komentarima na drušvenoj mreži Fejsbuk.

"Oštro osuđujem govor mržnje, potpuno nezavisno od toga ko, kad, gdje i na koji način poseže za tim. Crna Gora je zemlja u kojoj žive ljudi različitih konfesija, narodnosti i opredjeljenja i, s tim u vezi, smatram da svi moramo voditi računa o tome da poštujemo integritet i identitet drugih. Zaposleni u EPCG, shodno Etičkom kodeksu, dužni su da vode računa o svom ponašanju, kako na radnom mjestu, tako i u slobodno vrijeme. Ovaj princip se odnosi i na društvene mreže i medije, te je, s tim u vezi, apsolutno neprihvatljivo da osoba zaposlena u EPCG bilo kad i bilo gdje podstiče ili kreira neprimjereni sadržaj, naročito onaj u kome se prepoznaje govor mržnje", naveo je u saopštenju Rovčanin.

Dodaje da EPCG kao kompanija poštuje pravo na slobodu izražavanja svakog pojedinca, pa i svojih zaposlenih, s tim što, bezrezervno osuđuje i ograđuje se od svakog čina koji se kosi sa odredbama Etičkog kodeksa i zakonske regulative u ovoj oblasti.

"Sporni komentari su objavljivani na privatnom profilu i ni na koji način ne održavaju stav EPCG. Uprkos tome što EPCG ni na koji način nije odgovorna za sporne komentare, osjećam potrebu da se, kao izvršni direktor, izvinim svima koji su date komentare povezali sa našom kompanijom. O povredi radne dužnosti u predmetnom slučaju upoznao sam članove Etičkog odbora EPCG, nakon čijeg ću izjašnjenja, u skladu sa Statutom naše kompanije, preduzeti dalje korake", navodi se u saopštenju Rovčanina.

Povezani članci

17. Novembar 2021.

Direktor HE Piva govor mržnje smatra odbranom Crne Gore

Dodao je da ni EPCG ni on, kao izvršni direktor, "nećemo podsticati aktivnosti niti učestvovati u radnjama koje bi se, na bilo koji način, mogle kvalifikovati kao govor mržnje ili diskriminacija bilo kog pojedinca ili grupe u Crnoj Gori ili van nje".

Bonus video: