U Opštoj bolnici u Baru obnovili opremu

Dr Tomanović je ukazao da je nabavkom “Šilerovog” veoma poboljšan dijagnostički i terapeutski tretman srčanih bolesnika
141 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2017. 11:58h

Direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović saopštio je da je ova zdravstvena ustanova nabavila novu dijagnostičku opremu vrijednu 13.000 eura, te da su u bolnici počeli radove na poboljšanju uslova prihvata pacijenata. Interno odjeljenje već koristi najnoviji “Šiler” holter koji 24 časa prati rad srca, ovo odjeljenje je dobilo i najnoviji defibrillator za transport najtežih bolesnika, a pristići će i holter pritiska i kompjuterizovana ergometrija.

Dr Tomanović je ukazao da je nabavkom “Šilerovog” veoma poboljšan dijagnostički i terapeutski tretman srčanih bolesnika, a ujedno više neće biti čekanja i po nekoliko mjeseci da se dođe na red u Kliničkom centru.

"U narednih deset dana biče okončana rekonstrukcija toaleta na hirurškom odjeljenju. Barska kompanija “Cerovo” donirala je opremu za toalete u vrijednosti oko 8.000 eura, a bolnica finasira radove ukupne vrijednosti oko 10.000 eura. Ovi toaleti biće prilagođeni potrebama lica sa otežanim kretanjem. Moram istaći da smo dobili značajnu donaciju i iz ulcinjskog hotela "Olimpik" , odakle su nam poslali 150 “ambassador” ćebadi. Kako Opšta bolnica ima 161 ležaj, to će nam biti dovoljno, jer se na pedijatrijskom, ginekološkom i porodiljskom odjeljenju koriste drugačija ćebad. Zahvaljujemo ovom prilikom svim donatorima na iskazanoj pažnji", dodao je dr Tomanović.

Galerija

Bonus video: