U Petrovcu otvoren sportski kompleks od 2.500 kvadrata

Carević je kazao da Petrovac dobija dobar sadržaj za rekreaciju djece i omladine, kao i za dopunu turističke ponude

6773 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

U susret obilježavanju Dana opštine Budva 22. novembar, gradonačelnik Budve Marko Carević otvorio je večeras u Petrovcu kompleks sa sportskim terenima, teretanom na otvorenom i dječjim igralištem namijenjen za rekreaciju djece i mladih.

Navodeći da je tačno prije godinu svečano označio početak radova, Carević je kazao da su ispunjena obećanja i da danas Petrovac dobija jedan dobar sadržaj za rekreaciju djece i omladine, i kao dopuna turističkoj ponudi.

On je najavio da je ovo samo jedna u nizu projekat koji će biti realizovan u Petrovcu, koji je decenijama unazad zaboravljn od strane gradskih vlasti.

Sekretar za komunalno stambene djelatnosti Srđan Gregović naglasio je da su u zoni sporta i rekreacije dobili kvalitetne površine od dvije i po hiljade kvadrata

"Napravljen je teren za košarku i odbojku sa tribinama od 200 sjedišta, savremena vježbaonica u zaleđu igrališta. Takođe u neposrednoj blizini je izgrađeno i igralište za djecu u dvije zone dvije zone, jednu za djecu mlađeg i drugu starijeg uzrasta sa amfiteatrom kapaciteta 150 sjedišta namijenjen za organizaciju radionica u otvorenom ili organizaciju društvenih događaja. Pored toga u cilju povezivanja urbanog dijela Petrovca sa zonom Lučica uradili smo sanaciju i modernizaciju puta u dužni od 450 metara, postavili novu rasvjetu u dužini od 350 metara i postavile nove trotoarske površine u dužini od 200 metara. Zadovoljstvo nam je da ovaj objekat će koristiti omladina, a u značajnoj mjeri biće i dio turističke ponude Petrovca“, kazao je Carević.

Bonus video: