Đukanović: Razvojni projekti u Tivtu pozicioniraju Crnu Goru u vrh liste brzo rastućih, visoko kvalitetnih destinacija

„Svečanost povodom proslave Dana opštine Tivat, prilika je da se nanovo podsjetimo hrabrih Tivćanki i Tivćana i heroja poput Milana Spasića i Sergeja Mašere koji su nesebično prinoseći žrtvu Narodnooslobodilačkoj borbi i antifašizmu, postavili temelje današnjoj Crnoj Gori", kazao je Đukanović

3946 pregleda 5 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. novembra – Dana opštine Tivat, predsjedniku Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Andriji Petkoviću, odbornicima i svim građanima Tivta.

„Svečanost povodom proslave Dana opštine Tivat, prilika je da se nanovo podsjetimo hrabrih Tivćanki i Tivćana i heroja poput Milana Spasića i Sergeja Mašere koji su nesebično prinoseći žrtvu Narodnooslobodilačkoj borbi i antifašizmu, postavili temelje današnjoj Crnoj Gori, nezavisnoj i modernoj građanskoj državi", kazao je Đukanović.

Istakao je da deceniju i po od najslavnijeg datuma u novijoj crnogorskoj istoriji, 21. maja 2006. godine, možemo sa ponosom govoriti o ostvarenim rezultatima.

"O njima svjedoče krupni razvojni projekti u infrastrukturi, energetici i turizmu, izgradnja modernih turističkih rizorta i marina, čija se realizacija direktno reflektuje i na standard građana Tivta, istovremeno pozicionirajući Crnu Goru u vrh liste brzo rastućih, visoko kvalitetnih turističkih destinacija. Tivat je vođen vizonarskom i mudrom politikom razvoja Crne Gore u prethodnom periodu, iskoristio ukazane prilike", piše u čestitki Đukanovića.

Zbog toga je, poručuje, važno da se lokalna samouprava promišljeno, društveno i demokratski odgovorno, suoči sa aktuelnim problemima u svom funkcionisanju, kako bi, zajedno sa državnim institucijama, obezbijedili dalji dinamičan i svestran napredak, opredijeljen isključivo interesima Crne Gore i građana Tivta.

Bonus video: