Pljevaljsko komunalno preduzeće jedno od najopremjenijih u državi

“Nivo komunalnih usluga zadnjih godina dobio je jedan veći nivo u poslednje četiri godine I hvala menadžemtu kompanije I lokalnoj upravi koja je vjerovatno shvatila da investicije u tehniču opremljenost preduzeća predstavljaju osnov", rekao je Bonić

2469 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Pljevaljsko komunalno preduzeće Čistoća jedno je od najopremjenijih komunalnih preduzeća u Crnoj Gori.

To je ocjenio je predsjednik Udruženja Komunalnih preduzeća u Crnoj Gori Borivoje Bonić, na prezentaciji mehanizacije, održanom danas na gradskom Trgu 13. Jul u Pljevljima.

“Nivo komunalnih usluga zadnjih godina dobio je jedan veći nivo u poslednje četiri godine I hvala menadžemtu kompanije I lokalnoj upravi koja je vjerovatno shvatila da investicije u tehniču opremljenost preduzeća predstavljaju osnov. Džaba tehnika ako ljudski resurs nije dobar”, rekao je Bonić.

Direktor Čistoće Saša Ječmenica kazao je das u 2017 godine kada su preuzeli upravljanje preduzećem postavili tri strateška cilja.

“Jedan je finansijska stabilizacija, kadrovska reorganizacija I obnova mehanizacije. Dovoljno je bilo otići na prvi sajam komunalne opreme da zaključimo das mo tada kasnili mnogo za nekim savremenim trendovima u ovoj oblasti. Ta vizija je rezultirala ovim što danas imamo na trgu 13. Jul”, rekao je Ječmenica I dodao das u sva tri strateška cilja ipunjena.

Istakao je das u finansijski stabilizovali preduzeće što govori I podatak das u promet preduzeća u odnosu na 2016, kada je iznosio 1,25 iliona eura povećali na skoro 2,5 miliona eura.

“Svi finansijski podaci kazuju da je tendencija rasta ostaje I za naredni period”, rekao je Ječemenica ističući das u građani zadovoljni kvalitetom usluga koji pružaju.

Ječmenica je istakao da preduzeće vodi najmlađi menadžment na lokalnom nivou, što je kak je rekao, garancija Pljevljima da u ovom gradu postoje mladi ljudi koji žele da svoje znanje I kreativnost podare lokalnoj samoupravi.

Oredjsenik Opštine Igor Golubović kazao je da je Čistoća za nekoliko poslednjih godina pokazala “kako se može postići rezultat jednim ozbiljjnimm profesionalnim I predanim odnosom prema poslu”.

“Opština Pljevlja ulaže značajna sredstva u osnnaživanje komunalnih preduzeća, jer je to jedini način na koji možemo da pomognemo tim preduzećima. Možemo reći da je Čistoća opremljena na način kako to zahtijeva jedan grad veličine Pljevalja”, rekao je Golubović.

Kazao je da slično rade I sa ostalim lokalnim komunlnim preduzećima.

“Preduzeće za održavanje lokalnih puteva je opremljeno tako da sada može samostalno da radi svoj posao. Za sledeću godinu smo planirali značajno unapređenje opreme za Vodovod. Planiramo nabavku kanal džeta i još jedne cistjerne . To je nešto što je planirano u budžetu za narednu godinu što govori da će i Vodovod značajno biti osnažen. Sa druge strane imamo zamjerke građana I privrede povodom cijena određenih usluga. Te cijene kada se porede sa sa nekim manjim sredinama u Crnoj Gori su možda i veće ali kada se porede sa cijenama iz regiona često su i manje U narednom period ćemo poraditi na formiranju cijena prije svega vezanih za Čistoću zato što ulaganje novca građana za nabavku opreme nam govori da preduzeće postaje funkcionalnije. Njihov rad je kvalitetniji, što govori da se i smanjuju troškovi. Naravno I opština ima određene obaveze prema Čistoći koje ispunjavamo”, rekao je prvi čovjek grada.

Bonus video: