Administrativni odbor pokrenuo postupak razrješenja Vukčevića

Vukčević je jedan od članova Savjeta koji je podržao Andrijanu Kadiju za generalnu direktoricu RTCG, i time Javni servis udaljio iz ruku Demokratske partije socijalista (DPS)
0 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Zoran Đurić
Nikola Vukčević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.11.2017. 15:25h

Administrartivni odbor Skupštine Crne Gore pokrenuo je danas postupak razrješenja potpredsjednika Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Nikole Vukčevića.

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) donijela je ranije olduku da je Vukčević u konfliktu interesa, jer je za vrijeme trajanja mandata od producentske kuće "Galileo" primio honorar za snimanje filma.

Zbog toga će Administartivni odbor 15. novembra saslušati potpredsjednika Savjeta RTCG-a povodom ovih navoda i nakon toga odlučiti o njegovog rarzješenju.

Administrativni odbor će u narednom periodu odlučiti šta će sa ostalim članovima Savjeta RTCG, za koje je ASK utvrdila da su kršili Zakon o sprječavanju korupcije.

Vukčević je jedan od članova Savjeta koji je podržao Andrijanu Kadiju za generalnu direktoricu RTCG, i time Javni servis udaljio iz ruku Demokratske partije socijalista (DPS).

Bonus video: