Vuković posjetio SOS sklonište za žene i djecu žrtve nasilja

"Međedović je upoznala predsjednika SO sa činjenicom da se sklonište dominantno finansira od međunarodne solidarnosti, premda bi po Istambulskoj konvenciji te obaveze trebalo da preuzme država", stoji u saopštenju za javnost

3002 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SO Nikšić
Foto: SO Nikšić

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, posjetio je SOS sklonište za žene i djecu žrtve nasilja.

Nataša Međedović, izvršna koordinatorka SOS telefona Nikšić, istakla je da je sklonište u Nikšiću među najboljima u Evropi, te da osim smještaja njegovim korisnicima pruža podršku na više nivoa, uključujući i psihološko savjetovanje.

"Međedović je upoznala predsjednika SO sa činjenicom da se sklonište dominantno finansira od međunarodne solidarnosti, premda bi po Istambulskoj konvenciji te obaveze trebalo da preuzme država", stoji u saopštenju za javnost.

Vuković se zahvalio Međedović i njenim saradnicama na ogromnom trudu koji u kontinuitetu ulažu kako bi pomogle najranjivijim kategorijama društva, i, kako se navodi, istakao spremnost lokalnih vlasti da se uključe i pronađu najbolji model podrške radu skloništa.

"Apostrofirajući činjenicu da je nasilje nad ženama prije svega kršenje elementarnih ljudskih prava, sagovornici su se saglasili u ocjeni da bi u interakciji vlasti, NVO sektora i zainteresovanih pojedinaca trebalo potražiti adekvatno rješenje koje bi žrtvama pružilo odgovarajuću zaštitu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: