Do kraja godine uređenje fasada na još pet stambenih zgrada

Opština učestvuje 30 do 50 odsto sredstava, a ostatak plaćaju stanari objekta na kome se uredjuje fasada
302 pregleda 0 komentar(a)
uređenje zgrada, Herceg Novi, Foto: Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog
uređenje zgrada, Herceg Novi, Foto: Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog
Ažurirano: 03.11.2017. 13:17h

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog informišu da su nastavili akciju uređenja fasada stambenih zgrada u saradnji sa njihovim stanarima.

“Završeni su radovi na uređenju fasade stambene zgrade u Ulici Nikole Ljubibratića broj 42, na Toploj II, a pri kraju su privedeni radovi na uređenju fasada zgrada u Ulici Mića Vavića broj 7 na Toploj I. Takođe, u toku su radovi na uređenju fasade stambene zgrade u ulici Jovana Vavića Buturova broj 29-33, u Igalu”, navode iz Agencije.

Agencija planira da do kraja tekuće godine budu uređene fasade na pet zgrada koje su ispunile uslove. Na dvije su radovi u toku, a u narednim danima očekuju početak radova i na ostalim objektima.

Direktor Agencije Boro Lučić ističe da je u planu uređenje uličnog fronta u Njegoševoj ulici od dvorane „Park“ do Gradske kafane, odnosno fasada na još tri objekta u ovoj, centralnoj novskoj ulici. S obzirom da se zgrade nalaze u zapadnom dijelu podgrađa, kontaktirano je sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture radi dobijanja stručne pomoći i čeka se odobrenje za realizaciju ovog posla.

Akcija uređenja fasada sprovodi se zahvaljujući saradnji Agencije sa skupštinama stanara i Opštinom Herceg Novi. Praksa je da one stambene zgrade koje imaju formirane skupštine stanara apliciraju kod Agencije i ukoliko ispunjavaju potrebne uslove Agencija obavlja predmjer i predračun radova. Opština učestvuje 30 do 50 odsto sredstava, a ostatak plaćaju stanari objekta na kome se uredjuje fasada.

Bonus video: